Нито един булевард в столицата не се радва на т.нар. „зелена вълна”…

Автор: Няма коментари Сподели:

Нито един булевард в столицата не се радва на т.нар. „зелена вълна”. Градът почервеня от хаоса със светофарите, които причяват огромни проблеми на водачи и пешеходци. 

За това алармират от сдружение „София, нашият град”. Най-объркани са основните входни и изходни артерии.

По бул. „Ботевградско шосе” хора от сдружението провели експеримент. Те се опитали да преминат на различна скорост – от 30 км/ч до 70 км/час, като променяли скоростта с 5 км. Нито веднъж не успели да „хванат” „зелената вълна”, с която толкова се хвали общината.

Същият експеримент претърпял пълен провал и на бул. „Сливница”, който извежда на изхода на столицата към Калотина – пътят към Европа.

 Същото е положението и на бул. „Тодор Александров”, улиците през. кв. „Люлин”, бул. „Европа”, бул. „България”, бул. „Васил Левски”, бул. „Мария Луиза”, бул. „Цар Борис III”, бул. „Стамболийски” и пр.

 Особено абсурдно е положението на бул. „Александър Малинов” в Младост, който извежда на околовръстния път в посоките Пловдив-Бургас и Перник-Кулата-Кюстендил-Димитровград. На булеварда има светофари, които отстоят един от друг на 80 м, което сигурно е световен антирекорд. При никаква скорост от 30 до 80 км/ч водач не е в състояние да премине по трасето, което минава от бул. „Цариградско шосе” през квартал, в който живеят и работят близо 170 000 души. „Червената вълна” превръща преминаването през квартала в мъчение заради тежките задръствания.

 Сутрин отсечката от 4 км. се изминава средно за 50 минути, понякога и час.

Абсолютно същата неразбория е и на околовръстния път. Освен лошата настилка и зеиналите дупки, светофарите допълнително утежняват положението, от което освен столичани страдат и хора от други градове и държави.

 

                                                  Така е всеки ден в “Младост”…

 Само преди месец и половина зам.-кметът по транспорта Евгени Кусев се похвали, че най-късно до нова година”умни” светофари щели да пропускат с предимство колите от градския транспорт. Според него това щяло да облекчи задръстванията.

 Но откъде са тези задръствания, питат от „София, нашият град”, след като Кусев твърди от доста време насам, че в столицата е осигурена „зелена вълна”. Това е лъжа и манипулация, категорични са недоволните граждани. Според тях дори ремонтите не са осигурени с предварително проверени маршрути и предизвикват хаос и задръствания.

http://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/fandakova-prevarna-sofiia-cherven-grad.html

Предишна статия

Издаваме шофьорски книжки без нужда от листовки и кормуване…

Следваща статия

В Индии этот рецепт называют эликсиром бессмертия …

Други интересни