INFINITY /БЕЗКРАЙНОСТ/ ЗА „INFINITI“ ШЕФ „НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ“ ВЪВ ВАРНЕНСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД ИВАНИЧКА СЛАВКОВА

Автор: Няма коментари Сподели:

След като АФЕРА зададе въпроси към шефа на „Наказателно отделение“ във ВОС – Иваничка Славкова, както и към шефа на ВОС Марин Маринов, във връзка с позорния скандал, разразил се във Варненския окръжен съд, покрай ареста на сина на съдия Уляна Савакова, заради наркотици и последвалото скандално решение на съдия от същия съд – Марин Атанасов, отговор естествено не получи.

Гражданите обаче трябва да знаят кой ги съди. Съдиите са обществени фигури. И т.нар. редови съдии, и техните шефове, които на „случаен избор“ подбират т.нар. редови съдии по делата на гражданите.

иваничка славковаНа снимката виждате Иваничка Славкова – шеф на „Наказателното отделение“ във Варненски окръжен съд. Виждате и един от автомобилите, с които идва на работа във Варненския окръжен съд.

„Infiniti“. Казват, че в купето бил с доста екстри. Цената на подобен автомобил, в зависимост от лукс-екстрите, варира от 55 до 77 000 лева.

Шефката на „Наказателно отделение“ във Варненския окръжен съд Иваничка Славкова паркира на паркинга на Окръжния съд и бял луксозен джип, но с него идва на работа сравнително по-рядко, отколкото с „Infiniti“-то.

В декларацията си пред Сметната палата за 2012 година, Иваничка Славкова /тогава още „редови“ съдия във Варненски окръжен съд/ декларира лек автомобил „Фолксваген – Пасат“ с посочени собственици – тя и съпругът и Симеон Славков.

В декларацията си пред Сметната палата, подадена за последната отминала година, шефката на „Наказателно отделение“ във Варненски окръжен съд Иваничка Славкова не е декларира автомобил – нито „Infiniti“, нито бял луксозен джип. Вероятно и двата автомобила са собственост на фирмата на съпруга и, но за това по-нататък.

В декларацията си пред Сметната палата за 2012 година шефката на „Наказателното отделение“ на Варненския окръжен съд Иваничка Славкова декларира „къща – Варна“, без посочено точно местонахождение, с разгърната площ от 210 кв.м., като за придобиването и са посочени „спестявания, кредити“.

В същата декларация в графата „Прехвърляне на притежавани имоти през предходната година“ е посочен имот – къща с двор в с. Доброглед, Аксаково, с „правно основание – за отчуждаване на имота“ и посочена парична стойност – 20 000 лв.

В същата декларация, съдия Иваничка Славкова е декларирала парични влогове на съпруга си – съответно – 8306 евро от „спестявания“ и 21 249 лева от „продажба на къща“, очевидно става дума за къщата в с. Доброглед.

През 2014 година „редовата“ съдийка във Варненски окръжен съд Иваничка Славкова е издигната в кариерата и става шеф на „Наказателното отделение“ в съда.

През 2016 година в декларацията си пред Сметната палата, вече като шеф на „Наказателно отделение“ във ВОС, Иваничка Славкова не декларира нито имоти, нито автомобили, нито каквито и да е парични средства. Декларира в графата „Дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества“ дяловете във фирмата „СЛАВКОВ КЪНСАЛТИНГ“ ЕООД, които са 100% на Славков,  т.е. фирмата е изцяло негова.

Иваничка Славкова и съпругът и Симеон Славков живеят в голяма луксозна къща в покрайнините на Варна. Двете им деца учат в чужбина.

Фирмата на съпруга на Иваничка Славкова – Симеон Славков  – „СЛАВКОВ КЪНСАЛТИНГ – ЕООД“ е регистрирана през 2008 година. През същата 2008 година Иваничка Славкова – тогава редови съдия във Варненски окръжен съд  – не декларира дяловете на мъжа си във фирмата и това е отразено от Сметната палата като „несъответствие“ с подадена от нея декларация.

Предметът на дейност на фирмата на съпруга на Иваничка Славкова -„СЛАВКОВ КЪНСАЛТИНГ“ЕООД е с посочен предмет на дейност: „ИЗВЪРВАНЕ НА КОНСУЛТАНСКИ УСЛУГИ В ОБЛАСТТА НА ПУБЛИЧНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ; РАЗВИТИЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ; ПОКУПКА, СТРОЕЖ И ОБЗАВЕЖДАНЕ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ С ЦЕЛ ППРОДАЖБА, ИЗГРАЖДАНЕ И ЕКСПЛОТАЦИЯ НА ТУРИДТИЧЕСКИ СПОРТНИ ОБЕКТИ, ХОТЕЛИЕРСКИ, ТУРИСТИЧЕСКИ, РЕКЛАМНИ ИНФОРМАЦИОННИ И ДРУГИ УСЛУГИ ; ТЪРГОВСКО ПРЕДСТВИТЕЛСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО.“

Кой е съпругът на шефката на „Наказателно отделение“ във Варненския окръжен съд – Иваничка Славкова?

Името на съпруга на Иваничка Славкова нашумява във Варна първо като юрисконсулт към Община – Варна, заедно с това на другия юрисконсулт Даниел Косев – и двамата на тези длъжности по времето на управлението на Община – Варна от кмета Христо Кирчев.

По-късно от 1995 до 1997 година Даниел Косев става и зам-кмет на Община Варна, пак по времето на кмета Христо Кирчев.

Освен „старта в кариерата“ между Симеон Славков и Даниел Костов има и още нещо общо – и на двамата съпругите изкласяват на висши позиции в съдебната система.

Съпругата на Даниел Косев – Тинка Косева става шеф на Варненския административен съд през 2008 година. Същата година, когато Симеон Славков пък регистрира своята фирма СЛАВКОВ КЪНСАЛТИНГ ЕООД. Шест години по-късно и съпругата на Симеон Славков заема висша позиция във Варненския окръжен съд и става шеф на „Наказателно отделение“ в съда.

Съпругът на Иваничка Славкова  – Симеон Славков участва и в съвета на директорите на „Интерсолар Варна“ АД, чийто председател на директорите е бизнесмена Красимир Узунов, чиито интереси брани и като адвокат, покрай фирмата на Уузунов „Интерсерзиз Узунов“.

В качеството си на юристи и адвокати – и Симеон Славков, и Даниел Косев обслужват скандално известното РМД на Кочо Мучев, който приватизира хотел „Черно море“ по безпрецедентен криминален начин. Приватизацията става по времето Иван Костов, а тогавашният окръжен прокурор на Варна Георги Аврамов официално заявява, че има категорични данни за криминална приватизация чрез подставени лица.

Именно разследването на криминалната приватизация на хотел „Черно море“ от страна на службите довежда и до отстраняването на тогавашния шеф на Регионалната служба за сигурност, както и шефа на РДВР – Варна, тъй като управленските кръгове, свързани с Костов, са бесни, че някой рови в приватизацията на хотел „Черно море“.

Договорът за продажбата на мажоритарния пакет от „Интерхотел Черно море“ АД е подписан на 21 януари 1998 г., при управлението на Иван Костов, като подписи под него полагат тогавашният шеф на Агенцията за приватизация Александър Съботинов и изпълнителният директор на работническо-мениджърското дружество „Черно море хотел мениджмънт“ АД Кочо Мучев.

Плътно в цялата шокиращо – скандална приватизационна сага до Кочо Мучев са съпругът на Иваничка Славкова – Симеон Славков и съпругът на шефката на Варненския административен съд Тинка Косева – Даниел Косев. Даниел Косев е и в съвета на директорите на „Черно море хотел мениджмънт“ АД.

През 2007 година в учредяването на гражданско сдружение /всъщност, сдружение на бизнесмени/ „ГЛАС“, което участва на местните избори, участва и съпругът на съдия Иваничка Славкова – Симеон Славков. Заедно с Красимир Узунов от „Интерсервиз Узунов“.

Infinty на английски означава – безкрайност.

Та, infrnity… за „infiniti“ шефката на “Наказателно отделение“ във ВОС Иваничка Славкова.

АФЕРА не е тази, която да удостоверява дали доходите съответват на разходите. Не само за Иваничка Славкова.

Afera.bg

Предишна статия

Цвета Кирилова: България трябва да стане духовно-технологичен център

Следваща статия

НИНОВА И ГЕРГОВ – ПАРТИЙНИЯТ ЧОВЕК

Други интересни