РАЗПНАХТЕ ЛИ ГО ВАСИЛ ИВАНОВ? ВИЕ! КОИТО НЯМАТЕ ХАБЕР ОТ РАЗСЛЕДВАЩА ЖУРНАЛИСТИКА!

Автор: Няма коментари Сподели:

Изгледах внимателно сутрешното „отразяване“ на скандала с напусналия Нова телевизия, заради цензура, журналист Васил Иванов: https://nova.bg/news/view/2017/04/20/179924/дарина-сарелска-много-хора-са-журналисти-само-отвън-а-отвътре-са-развалини-от-зависимости/

Изслушах много внимателно „критериите“ на шефката на Васил Иванов в Нова телевизия Дарина Сарелска за това какъв трябва да е „разследващия“ журналист. И какво я учудвало, и какво я възмущавало. И как трябвало „високо да се говори истината“, и как „ние си знаем, че много хора са журналисти само отвън, по дефиниция, а отвътре са развалини от зависимости“…

Нямало цензура. Сарелска спирала „само поръчки“. Спряла била и разследване на Васил Иванов, защото донесъл папка със СРС, „готова папка“, а тя не можела да допусне такова нещо, защото не знаела кой бил дал папката и „знаем“ какви неща се пускали с такива папки и записи…

Когато човек е чиновник, в случая шеф на „новини и актуални предавания“, винаги звучи спокойно, лежерно, не му трепват оченцата, няма емоции и някак с телевизионните похвати – това изглежда стабилно, сигурно и „правилно“.

Когато човек е разследващ журналист, дори и в екип, е единак. Луд. Нервак. Изтъкан от емоции, които външно може и да означават бяс и грубост, но зад тях се крие желязна хладнокръвност и отдаденост. Такава отдаденост, че за „нормалните“ и „правилните“ тя изглежда като пълна лудост. Показано всичко това с телевизионните похвати, понякога може и да ви се види като неуравновесеност, дори истеричност, но да гониш истината, прескачайки не само външните огради, но и най-страшните – вътрешните! – е занятие самотно и в него тук-таме има истински братя по оръжие. Останалите са комформисти, които заради келепира и спокойствието си, могат да те предадат. Дори и без трийсет сребърника.

„Няма цензура. Телевизията очевидно трябва да бъде овладяна и сразена, и ние това си го знаем…“ – Виктор Николаев.

„Ще продължаваме да ви показваме колко спокойни се чувстваме…“ . Ани Цолова.

Цолова и в някой друг живот няма да разбере, че зрителите НИКОГА не искат да виждат колко „спокойни се чувстват“ журналистите в една телевизия. Зрителите искат да видят журналистите БЕСНИ в една телевизия, когато им показват ИСТИНАТА, защото само бесните, лудите журналисти могат да я покажат истината, такава, каквато е, а не такава, каквато им се иска на чорбаджиите, политиците, олигарсите и онези, които диктуват в слушалките на журналята.

И така, разпнахте ли го Васил Иванов?

Вие!

Дето хабер нямате от разследваща журналистика?

Спирали сте поръчки? А колко поръчки на час изпълнявате в Нова телевизия?

Нямало цензура?

Всички ли зрители в България са малоумни, когато виждат, че цензура има и тя лъщи от всяко предаване и всяко „интервю“?

Впрочем, вероятно за ВАС наистина няма цензура. Защото цензура няма за онези, които не търсят истината. Не правят разследвания. Не се пъхат, там, „където не им е работа“, не се дърлят, не ровят, не създават конфликти, не никнат, там, където не ги сеят. Разбира се, че за такива „дръжки на микрофони“ цензура няма. Защото цензурата е вътре в тях. Защото не прекрачват онази граница, която е неписана, и отвъд която идва край на комфорта, край на спокойствието да се показваме, край на кефа, да си „известен“ тв журналист.

Ама Васил Иванов записвал „некоректно“ колеги? Въх, каква мерзост!

Всеки разследващ журналист има програма в телефона си за записване на разговори. Апропо, в някои телефони дори няма нужда да теглиш такава програма, тя просто си съществува. Всеки истински разследващ журналист, когато тръгне да рови в някоя мръсна територия, попада на стотици зависимости вътре в историята. Всеки истински разследващ журналист знае в каква среда работи и когато усети, че овъртолената среда като свински черва може да го затрупа, да го смаже, да го смачка, и вместо истината, на финала да го обяват за луд, пияница, наркоман, дебил, психопат, развалина и каквото още се сетите, той се застрахова… Не заради това, защото е отвратителен нечистоплътник, че записвал „колеги“, а защото утре, когато му кажат в очите, че той е гадът и лошият, а те всичките са ангели – небесни, да може да се защити и да покаже истината, такава, каквато е.

Ама записите били „незаконни“? Въх, каква „моралност“ струи от „спокойните“! Те така на тази територия след десетки скандални записи, заради които в нормалните страни падат правителства, още продължават да се занимават с това колко „незаконни“ били записите, а не какво е съдържанието им.

Спряла Сарелска разследване на Васил Иванов, защото донесъл папка със СРС. Ама как така донесъл папка? Ама, ние ги знаем тия „папки“, кой му ги е дал… Я, да излезе и да каже въпросната Сарелска какво е имало в тая папка, която е спряла! И когато един разследващ журналист се добере до такава папка – а той не е длъжен да обяснява откъде има тая папка! – в тоалетната ли да я хвърли? Още повече, че със сигурност едно разследване не означава да покажеш само тази папка, а да а разнищиш по следите всички участници. Кого засегна тая папка? И какво си мислят подобни на Сарелска, че първоначалната нишка за едно разследване идва от Свети Дух, който насън ти дава първото инфо?!

Всяка информация идва отнякъде, и от някого! Истинският разследващ журналист знае веднага кой е този някой и кое е това отнякъде. Истинският разследващ журналист знае, че винаги разплитането на истината започва от някой засегнат, от някой, който е притиснат до стената и точно затова проговаря. Истинският разследващ журналист използва това, докато стигне докрая. Истинският разследващ журналист не прощава обаче и на онзи, който е подал информацията, ако също се е насрал. Без никакво извинение.

Пиша и се улавям, че е смешно да обясняваш на някого, който априори е чиновник, как се прави разследваща журналистика. Защото тя винаги е „на терен“. В нея всички средства са позволени. Включително и да работиш, когато се налага със спецслужбите. Включително и същите тия спецслужби да те предадат. Включително и тях да изиграеш, ако са те предали. Включително и да си мутра с мутрите, и ченге с ченгетата.

Скандалът с Васил Иванов извади само една малка част от айсберга с мръсотията, която цари в медиите. Всички онези, които работят в тая „среда“ знаят тази мръсна истина.

И когато някой проговори за нея на висок глас, останалите, на които се разваля „спокойното“ статукво и комфорт, го разпват моментално. И заливат медийното пространство с внушения как те са точните журналисти, на точното място, а тоя, лудият, дето е изкрещял, че царят е гол, е мръсно копеле, долно. И е „развалина“.

Ама Слави го бил защитил? Това е конспирация! Искат да овладеят телевизия и да я сразят! Айде бе, че тя по-сразена от това, къде повече, бе нови телевизионери?

Ама Васил Иванов гласувал за ГЕРБ и мислел Бойко Борисов за мъжкар. Видяхте ли? Тия са в някакъв театър. Всичко е пунта мара.

Аз не съм гласувала никога за Бойко Борисов и никога не съм го мислела за мъжкар. Но това не ми пречи да защитя правото на Васил Иванов да говори високо истината.

Защото уважавам вълците. Не мишките. А вълци на тая територия – мърцина. И все единаци. Докато мишките – на тълпи.

Мишките го разпнаха.

Аре, бегайте сега да надничате в гроба има ли труп.

  http://afera.bg                                                      Веселина Томова

Предишна статия

ЕРДЖАН ЕБАТИН: ДПС ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО!

Следваща статия

20 април, през 1876 година по стар стил…

Други интересни