Трябват им кинти за нарко каналите и за проститутки и за още много неща трябват кинти, не им стига бюджета

Автор: Няма коментари Сподели:

Огнян Стефанов

Някак трябва да го разберем – стоят на власт, защото имат много харчове. Това е един техен аргумент, че няма как да не крадат, защото имат много харчове. То са Пепи Еврото, коли, началници на полиция, защото те решават важни въпроси. Трябват им кинти за нарко каналите и за проститутки и за още много неща трябват кинти, не им стига бюджета.

Това каза в предаването „Студио Х“  по телевизия 7/8 журналистът и създател на Фрог Нюз Огнян Стефанов. Той коментира случващото се в страната и информацията, че оставката на Борисов, Гешев и правителството е била тема на бурно среднощно обсъждане в средите на задкулисието. 

Когато имаш обвързаности с Доган и Пеевски, когато имаш обвързаности с големите фирми, които печелят обществените поръчки, когато си зависим и сънуваш кошмари, че могат да ти спретнат етнически проблем, когато имаш зависимост включително и с прокуратурата – тогава ти не можеш сам да вземеш решението. Не си Крали Марко. Можеш да решиш сам, ако си нормален, човек, който уважава себе си и другите. Трябва и другите да те уважават. Заради това те се съобразяват с техните интереси. А техните интереси са, че той трябва да устиска със зъби и нокти стола си. 

Това трябваше да се случи, защото имаше да се финализира сделката с „Виваком“.  Там стоят едни руснаци, които са дали 300 млн. евра, начислили са и лихви. Едва ли някой някога е чувал за руснаци, които са дали пари и си ги търсят без лихви.

Съвсем открито той си казва какво се случва с онези 600 млн. които са дадени на едни фирми за Южен поток. Те доста още са дали защото да поддържаш, медии, прокурори, политици, не са малко парите. 

Къде е Булгартабак? Този собственик го съсипа. Къде е следприватизационен контрол? Къде са НАП и другите институции?

 Моделът е такъв, рекетьорски. Те могат да заграбят бизнес и  го правят. Следва „управление“ и ги фалират. Ограбват каквото могат и после е пустош. Говорил със специалисти за Булгартабак, които са категорични, че тази огромна компания не е имала проблем да съществува. Ликвидираха го за 2 години. Виждаме в Румъния, в Сърбия компании, които са съпоставими с нашите мащаби. В Ниш фабриката е като музей във Виена, там се произвежда цялото „Малборо“ за Япония. Да не би това да е кофти за Ниш. В Румъния е същото – ултрамодерна компания. Примерите у нас  как се унищожават компании са много. 

С футболните отбори се случва същото . Премиерът вика този и онзи и им казва: “Я поеми този отбор, или онзи отбор”. Сигурно сме единствената страна в света,  където в първа лига играе отбор, който не представлява столичен квартал дори, а мотела на околовръстрото на собственика си. Такъв отбор може ли да отиде да играе с “Челси”? Кого представлява „Бистрица“?  

Някакви космически несъответствия се случват в нашата държава. Те са противоестествени и противоприродни. Няма как да не се сринат. Това че една лъжа продължава три години, не значи, че няма да се срине. Марк Твен е казал, че само едно нещо е до края на живота –ако си глупав като малък, такъв си оставаш.

На Борисов може би му се налага да играе такова дебелочие, може да го карат да го прави. Много фактори са замесени и те са безконтролни. 

Българското общество доста дълго време го нямаше.

Други нации, като поляци, гърци, италианци, британци имат култура на отстояване на „моите права“. Все още сме далече от това. Тънко минахме по 10-ти ноември, изнесоха си Тодор Живков и си пласираха други техни гнезда, които и до сега функцуионират. Дори Борисов и Доган са част от тези кръгове или клубове по интереси, да ги наречем.Те много трудно ще пуснат властта. Изключително много ги притеснява, че толкова интелигентни хора са по площадите, които очевидно разбират за какво става въпрос. Следя какво казват хората, които говорят в репортажите – няма човек в правителстовото, който може да формулира толкова ясно и точно проблемите и решенията им. 

Доган изглеждаше жалък там, на “Росенец”, между храстите. Същото е с Борисов и с другите. Същото важи и за олигарси и крупните бизнесмени – те са били част от това. Като са ги рутили и са си плащали са били съгласни, вместо да се опълчат. Сега пак им се случва. Хем им съдраха 10 кожи, хем ги прибраха в кауша. Ще изядеш един бой, ще ти вземат 2 фирми, не е приятно, но ако човек не се възпротиви – той е аут изцяло. Както казва Мохамед Али: “Когато се качи на ринга има 50% шанс. Ако не се качиш, нямаш никакъв.”

https://frognews.bg/novini/ognian-stefanov-niakak-triabva-razberem-stoiat-vlast-zashtoto-ima-mnogo-harchove.html

Предишна статия

Днешното изказване на Борисов, че иска оставката на Румен Радев предизвика не само недоволство, но и огромен гняв у хората, които реално приканват от няколко дни кабинетът да си ходи

Следваща статия

Бог прощава заплахите, блатото – никога

Други интересни