Пиер Луврие, който купи БТК, се оттегля от България.

Автор: Няма коментари Сподели:

Белгиецът Пиер Луврие, който купи БТК, се оттегля от България. По този начин той оставя както телекомуникационната компания, мултиплексите и два военни завода за 840 млн. евро. Това става ясно от съобщение на брюкселския клон на базирана в Лондон агенция, изпратено от негово име.


Белгийският предприемач уточнява, че активите, които купи в страната ни през 2015 г. срещу 1 евро, са върнати на предишния им собственик. В писмото не е посочено точното му име. “Това означава, че г-н Луврие няма повече никакъв интерес към тези активи”, е посочено в съобщението.


Агенцията, упълномощена от Луврие, посочва, че споразумението за покупка на акции, подписано на 31 януари 2015 г., е давало възможност на купувача да върне придобивката си при определени обстоятелства и именно това право сега е упражнено.


„Моята причина да инвестирам в тези бизнеси беше да подпомогна преструктурирането на групата компании, която вярвах, че е изключително силна. Оказа се обаче невъзможно да получа съгласието на всички заинтересовани страни в приемливи срокове. Оставам уверен, че тази група компании има прекрасно бъдеще, и желая на всички ангажирани страни успех”, обяснява Пиер Луврие, цитиран от агенцията.


В писмото са цитирани и имената на компаниите, съветвали белгиеца по “тази” сделка, като не става ясно дали същите или всички те са били ангажирани и в покупката или само в развалянето й.

Копирано от standartnews.com

Предишна статия

Карли Клос.

Следваща статия

Южен поток и България.

Други интересни