Фалшив подпис под указ на Плевнелиев! Ще има ли арест за министър от кабинета “Борисов”?

Автор: Няма коментари Сподели:

Скрахотен скандал се е разразил в сградата на Министерство на правосъдието след скандалното разкритие на ПИК, че подписът на Христо Иванов под указ на президента Плевнелиев е бил фалшив. 

Това разкриха пред ПИК източници от правосъдното ведомство.

Медията ни разкри, че на 11 ноември  служебен куриер е забелязал, че подписът на протестъра-министъра под официален документ на държавния глава е различен от неговия.

Куриерът е отказал да вземе документа, на който е бил положен оригиналния релефен държавен печат, който се съхранява в Министерство на правосъдието. 

От държавната институция са пробвали да замажат скандала и са дръпнали куриера настрани, след което са разговаряли с него в продължение на 30 минути. Служителят е бил призован да си мълчи, за да не достигне безобразието до медиите.

Часове след като медията ни публикува скандалната информация, в правосъдното министерство се е развихрила буря. 

Един от най-доверените хора на Христо Иванов – зам.-министър Петко Петков (на снимката вляво от министъра) е започнал вътрешна проверка откъде е изтекла информацията.

На прицел е била взела деловодителката. Жената толкова се е притеснила, че се е разплакала. В крайна сметка Христо Иванов и хората му са снишили в очакване случая да отшуми.

Това не е първият гаф на протестъра-министър.

В разгара на лятото се разрази жесток скандал, след като неправителствената организация “План Б” разкри, че в официални документи личат 4 различни подписа на Христо Иванов.

Според информация на ПИК, прокуратурата проверява сигнала за подписите и вече е достигнала до конкретни факти.

Очаква се от държавното обвинение да проверят и новата афера на протестъра-министър.

http://pik.bg/

Предишна статия

Парламентът спря скъпата енергия от тор! Депутатите окончателно орязаха от догодина преференцията за най-множащите се и скъпи централи – тези на биомаса!

Следваща статия

Ето как “Ислямска държава” се финансира!

Други интересни