ХИСАРЧАНИН – КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

    Той се казва Найден Павлов, инженер по транспортно строителство, председател на Общинския партиен съвет на Политическа партия АБВ в община Хисаря, член на Националния съвет на АБВ, занимаващ се със собствен бизнес, на 32 години, женен, с две деца.

     Защо е в листата на АБВ и Движение 21?
Защото националното ръководство на АБВ прецени, че в Народното събрание трябва да има човек като него – млад, с перспектива за развитие, човек от народа, познаващ проблемите на малкия и среден бизнес, с манталитет на съвременен и преуспял в професията си, който умело си служи с два чужди езика.

  •  Г-н Павлов , как дойде предложението да бъдете четвърти в листата на коалиция АБВ – Движение 21 в  17 – ти  Многомандатен избирателен район – Пловдив област?

  • Бидейки в АБВ още от създаването и и участието ми като учредител, работил сериозно за каузата АБВ, предложението да участвам в листата бе предвидимо и очаквано, бе нормалното следствие от положените усилия, включително и от работата по проведените четири избора.

  • ПП АВБ се оглавява от един начетен, специализирал в чужбина млад човек, който знае няколко чужди езици и се казва Константин Проданов. Оказа ли това влияние да се съгласите да бъдете кандидат за народен представител?

  • Примерът, който АБВ даде, давайки шанс на млади хора, нямащи обремененост, е преди всичко  респектиращ. Константин Проданов е доказан авторитет, но водещото преди всичко беше поемането на курс към радикализация както в организационно, така и в идейно отношение.

  • Знаете колко празни обещания се дават преди избори от всички партии. Кое е реалното, с което бихте накарали хората да ви повярват и да гласуват за вас?

  • АБВ не е партия, която ще ви продаде илюзии. В състояние сме да наложим разумна и изпълнима алтернатива на популизма и празните обещания.

Приоритети на Коалиция АБВ – Движение 21 са:

 борбата с бедността и експлоатацията, намаляване на социалните неравенства;

 образование, наука, култура и здравеопазване;

 върховенство на закона и ефективно правосъдие;

 свобода и справедливост в икономиката, устойчиво развитие;

 сигурност за гражданите, укрепване на държавността.

В началото на кампанията започнахме разпространението на брошура с представяне на цялата ни листа в 17-ти МИР, в която са поместени подробно и нашите смислени и обосновани спешни мерки за българско възраждане.

  • С вашето четвърто място в листата ще разчитате на гласовете на избирателите от Пловдив област. Надявате ли се, обаче, на преференциални гласове от община Хисаря?

  • На практика  възможността за преференциален избор дава равноправна възможност на всички кандидати. В коалицията ни безусловно се толерира преференциалния вот. Контактите и работата ми са свързани с цялата област Пловдив, но като човек, роден в град  Хисаря, повечето от съгражданите ми  ме познават и работейки в нашата община,  разчитам изключително на подкрепата на моите съграждани, в които вярвам и съм убеден, че биха били удовлетворени от участие на община Хисаря в 44-тото Народно събрание. Това може да стане като отбележат в листата на АБВ и Движение 21 моя номер 4.

  • Педполалага се,че хората  ще оценят факта колко хубаво е в Народното събрание да седи един мъж от Хисаря… Направихте ли задълбочен анализ след срещите си с тях кое е най- важното и възможно ли е то да стане?

  • Исус Христос е казал: „Никой не е пророк в собствената си страна…”

  • Но сега  най-важното е да си дадем сметка кое ни обединява, какви са първостепенните ни цели за нас като българи, които сме един велик народ, и да няма деление  и нападки, базирани изцяло на личностна основа.

  • Изборите за Народно събрание са непредвидими. Големите партии плащат на социологическите агенции  да посочват резултати, които им помагат в агитацията. Какви са вашите проучвания за влизането на АБВ – Движение 21 в Парламента?

  • Оценката за никак немалкото политическа работа е единствено и само по време на избори. Преди няколко месеца, съвсем скоро, бяха проведени избори за Президент. Резултатът на АБВ и Движение 21 е ясен – общо 200хиляди гласа. При очаквани около 3,5 милиона действителни гласове лесно може и дете да сметне, че резултатът е около 6%, което категорично трябва да разсее всички съмнения за участието на Коалиция АБВ – Движение 21 в 44-тото Народно събрание. Въпросът е с колко депутати и от кой Многомандатен избирателен район ще бъдат те. Нека си дадем сметка за възможността да имаме местен, а не спуснат представител от коя да е политическа централа от София.

  • Как водите агитацията си вие? Събрания, средства за информация, плакати, лозунги, лични срещи? Какво използвате?

  • Свидетели сме на безпардонен политически натиск по време на последните няколко проведени избори. У народа се вменява страх, страх да присъстват на каквито и да било мероприятия. Ето защо залагаме най-основно на личния контакт, да можем да покажем себе си, идеите си, но и да чуем проблемите на хората в личен разговор и в диалог в малки групи по клубове и организации. Медии, социални мрежи, печатни издания са  достъпни средства за масова информация. В началото на кампанията разпространихме първи брой на вестник – безплатно издание. В него бе поместена част от програмата и националните ни приоритети. До дни ще излезе и второ издание на вестника, изцяло ориентиран към местни политики и цели за развитие на Пловдив област. Ще бъде в достатъчен тираж, за да стигне до всеки дом в община Хисаря, както и в областта.

  • Г-н Павлов, това е вашата голяма стъпка към голямата политика. Ако се спънете, ще бъдете ли разочарован?

  • Ще цитирам един немски журналист, лека му пръст:Да бъдеш песимист е добре, защото песимистите рядко се разочароват.Не, аз не съм песимист – напротив! Стъпката или крачката е еднократен акт, важното е да не спираш, да не се отказваш, да се бориш – да превърнеш това в навик.

  • Пожелавам ви успех и дано хисарчани да разберат, че  ще бъде голяма гордост да имат свой народен представител и то не какъв да е, а земен, образован и успял млад човек. Приканете ги да гласуват за вас!

  • Многоуважаеми съграждани, нека изпратим бедността в историята с по-активна държава,  с по-справедлива данъчна система, с политика по доходите, с правила, които важат за всички!

  • Благодаря ви!

ТРАКИЙСКИ СВЯТ                                                Разговора води Ирина Кирилова

Предишна статия

П О К А Н А

Следваща статия

Добивът на злато в България е грабеж на века и геноцид

Други интересни