Такъв погром никога не е бил в българската история!

Автор: Няма коментари Сподели:

„Проблемът е, че българската политическа система, българските партии и самонареклият се политически елит, всички вкупом ги няма. Поради тази причина народът се отврати“.

Това заяви кандидатът за депутат от БСП проф. Иво Христов пред симпатизанти в Пловдив, предаде Епицентър.бг.

Той каза, че младите са аполитични и отвратени от политиката, която е далеч от техните интереси. За тях политиката не върши работа и следователно те не се интересуват от нея.

„Как се получи така, че за 25 години острието, енергията на нацията – младите хора, категорично отказва да участва в политиката? Младежите осъзнаха, че политиката не е място, където техните интереси могат да бъдат защитени“, коментира проф. Христов.

„Огромна част от българите също осъзна, че политиката е „мръсна работа”, и не е далеч от истината. Всичко това означава, че 25 години след т.нар. преход ние сме в по-лошо положение, отколкото в началото“, заключи той.

Проф. Иво Христов каза, че за 30 години сме били свидетели на две напълно различни Българии. Преди 30 години по данни на ООН сме били сред 30-те най-развити страни в света, а сега сме на 60-то място. Той допълни, че по редица показатели като конкурентоспособност, като спазване на закона, по свобода на пресата и словото, по зачитане на човешки права и други държавата ни е на 100-тно място.

„България стана Африка в Европа. Нещо повече – г-н Юнкер съобщи, че Европа на две скорости вече е факт. Проблемът е, че България ще бъде задната“, е на мнение професорът.

Кандидатът за депутат от БСП нарисува още по-мрачна картина.

„Преди години заявих, че България е периферна територия със затихващи функции. По всички основни показатели – икономически, социални, здравеопазване, продължителност на живота и др. България е на последно място в Европейския съюз и вече изпада на последните места на Балканите. Ние си изпуснахме държавата! Всяка година от България изтичат 1 милиард долара под формата на неплатени данъци и такси, мита и контрабанда“, коментира проф. Иво Христов.

„България всяка година субсидира богатите държави в Европейски съюз с най-важното, с най-милото си – своите деца. Сивото вещество на България! От 9 млн души, колкото сме били на 10 ноември 1989 г., в момента България наброява около 5 млн. българи. Такъв погром никога не е бил в българската история!“, допълни той.

Проф. Христов разкритикува медиите, които дезинформилрали обществото, че положението в България било много добро, а всъщност било обратното.

„България не само че обезлюдява, тя се лишава от най-важното – своя национален труд. Подменя се българският психоментален код. Ние сме в огромна опасност. Такава, каквато никога не е имало в българската история“, коментира още кандидатът на БСП.

http://bultimes.bg/prof-ivo-hristov-bulgariya-e-v-ogromna-opasnost-takuv-pogrom-nikoga-ne-e-bil-v-bulgarskata-istoriya

Предишна статия

Добивът на злато в България е грабеж на века и геноцид

Следваща статия

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Други интересни