Ремонт затвори моста в русенското село Басарбово

Автор: Няма коментари Сподели:


                                                           https://www.youtube.com/watch?v=k-2k2y_IbO8

Ремонт затвори моста в русенското село Басарбово. 

Ремонт затвори моста в русенското село Басарбово, който разделя селото на две и е част от обходния маршрут по направлението Русе-Бяла. Причината – рухна едната от двете метални пешеходни пътеки, които минават от двете страни на съоръжението, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. 

За щастие инцидентът е станал през нощта и няма пострадали хора. Тъй като за моста се грижи агенция „Пътна инфраструктура“, аварийни екипи започнаха да отстраняват с помощта на кран изгнилата конструкция. 

При работата им са скъсали водопровода, който захранва селото, и се е наложило до 3 часа тази нощ екипи на ВиК да отстраняват аварията, за да не се налага Басарбово да се снабдява с вода чрез водоноски. 

Движението по моста бе спряно, а хората, които трябва да стигнат от единия край на селото до центъра, бяха сериозни притеснени откъде да минат безопасно. Има притеснения, и че втората пешеходна пътека също може да поддаде, още повече, че според строителя на мостове Игнат Колев тези допълнителни метални конструкции не са направени както трябва. 

Прочети още на:

                         http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4487547

Предишна статия

Кои са най-опасните пътища в България?

Следваща статия

Отбелязваме 117 години от смъртта на Капитан Петко Воевода

Други интересни