За мъжкарите и за великите сили…

Автор: Няма коментари Сподели:

Мъжете имат право да вършат с жените каквото си искат – както и великите сили с малките държави. Изказвания на руски политици внушават тъкмо това, независимо от лицемерната им критика към разюзданите нрави на Запада.

Russland Jahrespressekonferenz Wladimir Putin (picture-alliance/dpa/Y. Kochetov)

                                      Коментар Райнхард Везер във ФАЦ:

Той лично не вярвал, че Доналд Тръмп е имал контакти с проститутки в Москва, казва Владимир Путин и уточнява, че новият американски президент, който е организатор на конкурси по красота, тъй или иначе „е общувал с най-красивите жени в света”.

Сега вече разбрахте ли що за човек е Тръмп?

Който се хвали, че може да упражнява сексуално насилие над жени, няма място в Белия дом. А мъжете, които все още подкрепят Тръмп, не са нищо по-различно от злия сексист. Инес Пол за скандалното видео на Доналд Тръмп. (09.10.2016)

Путин си призна за Крим

“Мъж и половина”

Това е поредното в серията подобни изказвания, сред които особено изпъква коментарът по адрес на тогавашния израелски президент Кацав, изправен през 2006 година пред съда по обвинение в изнасилване: Всички му завиждат, защото е мъж и половина, каза тогава Путин, без да знае, че микрофонът му е още включен.

Всичко е позволено?

Интересно как подобни дрънканици се в писват в руските традиции, похвалени тези дни от външния министър Лавров, който ги противопостави на „пост-християнските” ценности на Запада, според които в личния живот и във външната политика всичко било позволено? И какво ли точно означава за Русия връзката между личен живот и външна политика, конструирана от Лавров? Може би, че мисленето на Путин за жените отговаря на представата за му за онова, което великите сили могат да правят с малки страни?

Райнхард Везер, “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”

www.faz.net

Всички права запазени.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main

http://www.dw.com/bg

Предишна статия

Защо гръцки пенсионер съди Папандреу за 260 000 евро?

Следваща статия

Да творим бъдещето, а да не сме заложник на миналото, пожела Радев…

Други интересни