Дълбоки пукнатини и дупки осеяха ремонтираното Цариградско шосе

Автор: Няма коментари Сподели:
 • Изображение 274363

  Източник: Спаси София

 • Изображение 274364

  Източник: Спаси София

 • Изображение 274366

  Източник: Спаси София

 • Изображение 274367

  Източник: Спаси София

 • Изображение 274368

  Източник: Спаси София

Столичният булевард “Цариградско шосе” се нуждае от спешен авариен ремонт. Това алармират от неправителствената организация “Спаси София”, разпространявайки до медиите и снимки.

От организацията подчертават, че Цариградско шосе е в аварийно състояние, въпреки цялостното преасфалтиране преди малко повече от година.

Ремонтът на участъка между 4-ти и 7-ми километър е струвал на Столична община над 20 млн. лева, а той вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

От НПО-то пишат, че “безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него”. От “Спаси София” вече не се изненадвали от ремонти на ремонтите. Твърденията на Столична община, че държи на качеството пък не звучали сериозно на фона на резултатите.

От организацията смятат, че традиционната поява на дълбоки пукнатини и дупки след студено и заснежено време говори за некачественото полагане на асфалта. В съобщението до медиите от “Спаси София” коментират, че на снимките е видно, че са правени аварийни запълвания, за да се спре разширението на част от пукнатините, но методът също не бил успешен.

За своя сметка изпълнителят отстранява дефектите на Цариградско шосе

За своя сметка изпълнителят отстранява дефектите на Цариградско шосе

Ще бъде направен цялостен ремонт на всички констатирани дефекти

На страницата си в петък зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев обявил булеварда за авариен ремонт. В тази връзка от “Спаси София” напомнят, че по време на ремонта многократно кметът Йорданка Фандъкова е декларирала убеждението си, че на обекта се осъществява адекватен строителен надзор, който да гарантира качеството на ремонта.

От “Спаси София” припомнят, че многократно са коментирали спешната необходимост общините и Народното събрание да осъзнаят колко важна е тежестта на качеството на обществените поръчки. Все още обаче чакали някоя от институциите да се ангажира с този проблем.

Организацията иска черен списък за фирмите, доказали се като неспособни да осигурят необходимото качество на изпълняваните от тях обекти.

https://news.bg

Предишна статия

Борисов се сравни с Тръмп…

Следваща статия

Sky Way Интервью с Анатолием Юницким

Други интересни