Борисов се сравни с Тръмп…

Автор: Няма коментари Сподели:

Открих това, че той счита, че всичко, което е добро за Америка, трябва да се прави. Ние отдавна сме казали, че всичко, което е добро за България, трябва да се прави. Това заяви пред журналисти в Приморско премиерът в оставка Бойко Борисов, съзирайки в речта на американския президент Доналд Тръмп прилики с политиката, която той самият води.

“Така че ще се съобразяваме с неговата политика. Което е добро за България, първо него, тогава за другите страни”, посочи Борисов, цитиран от БиТиВи.

Той присъства на подписване на договор за воден цикъл в Приморско, а по-късно посети и Айтос.

В Айтос Борисов коментира, че има шест санирани блока. Във връзка с изграждането на магистралите, той призова медиите да проверят цифрите, защото когато те говорели, много лесно се коментирало кое е истина и кое е лъжа.

“Понеже госпожа Лъжа не спира да лъже и казва, че щяла да строи, но няма да краде. Партия, в която в самата й изпълнителна комисия или бюро има няколко строителни компании”, възмущава се Борисов.

Според него трябва да се видят цените на километър магистрала в България и в Румъния. Борисов твърди, че в България е в пъти по-евтино. Той призова също така да се сравни колко струва метрото на километър в София, в Будапеща и във Варшава.

От Министерството на околната среда и водите междувременно съобщиха, че в реконструкцията и модернизацията на пречиствателната станция на Приморско и Китен ще бъдат инвестирани 22,27 млн. лева. В размер на близо 17 млн. лева е безвъзмездното финансиране. С проекта ще бъде увеличен капацитетът на пречиствателната станция. От ведомството уточняват, че съоръжението частично е реконструирано през годините, но трудно поема голямото натоварване през летния туристически сезон.

Когато говорят фактите, и боговете мълчат. Негативната реклама срещу българското Черноморие показваше мръсотията. Водата в морето вече е чиста. Туристите идват, децата си играят. Рибарите също ще имат чисто море”, обобщи Бойко Борисов.

Екоминистърът в оставка Ивелина Василева обясни, че пречиствателната станция за отпадни води е изградена преди 37 години. Голяма част от оборудването е амортизирано, а новата инвестиция ще обслужва изцяло Приморско и Китен. Тя подчерта, че при двата кабинета “Борисов” са обхванали всички големи населени места по Черноморското крайбрежие. Досега в чистотата на Черно море са инвестирани над 350 млн. лева. 51 пречиствателни станции са изградени и модернизирани досега по Оперативна програма “Околна среда”.

По-късно Василева подписа договор с община Айтос. Размерът на инвестицията за проекта за изграждане на пречиствателната станция за отпадни води е близо 19 млн. лева. 14 млн. от тях са безвъзмездното финансиране.

Борисов подчерта, че в Айтос никога не е имало пречиствателна станция – мръсните води влизат в реката, а оттам – в морето. “Сега можем да кажем, че нашето море е поне толкова чисто, колкото гръцкото”, похвали се Бойко Борисов и допълни, че ако е било лесно много други преди тях да са го направили. 

https://news.bg/politics

Предишна статия

Добрата и лошата новина от речта на Радев

Следваща статия

Дълбоки пукнатини и дупки осеяха ремонтираното Цариградско шосе

Други интересни