Няма да има дневна винетка/България днес/…

Автор: Няма коментари Сподели:

Няма да има дневна винетка

Дневна винетка за леки автомобили няма да има. Това решиха депутатите в Комисията по регионално развитие и блаоустройство на второто четене от разглеждането на проментие в Закона за пътищата.

Предложението бе на депутатите от Гражданския съвет на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров. Въпреки неуспеха за дневните винетки, двамата депутатите останаха доволни от въвеждането на сезонна “Гражданска отговорност”.

“По данни на МВР повече от 70% от моторите в България в момента са без платена „Гражданска отговорност“. С въвеждането на възможност да плащаш толкова, колкото ти трябва, покритието на застраховката ще се увеличи. Ако ти трябва застраховка само за 3 месеца, можеш да си направиш точно такава, което е въпрос на справедливост и избягване на прекомерни плащания от българските граждани“, коментира Мартин Димитров пред Дарик.

Според Петър Славов именно чувството за несправедливост е основна причина част от хората да нямат „Гражданска отговорност“. Причина за законодателната промяна е влезлият в сила от началото на тази година регламент, според който всяко моторно превозно средство, което няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“, ще бъде автоматично спирано от движение. Това условие ощети водачите на т.нар. сезонни моторни средства – мотори, кемпери и други, които бяха задължени да сключват годишна застраховка, дори когато използват своето МПС само през летните месеци.

http://frognews.bg/news_126761/Niama-da-ima-dnevna-vinetka/

Предишна статия

Държавата е в тотална разруха…

Следваща статия

НЕК плаща на тецовете за ток, те вземат парите и „бягат”

Други интересни