Държавата е в тотална разруха…

Автор: Няма коментари Сподели:

Държавата е в тотална разруха, съдебната система е гнила и мирише                                    Цвета Кирилова

Не само съдебната система е гнила и вече мирише, бе хора! Мъртвата риба се носи по течението. Всичко е в тотална разруха, защото държавата ни няма национални приоритети, а робското мислене е фундаментът на съществуването ни.

Някакви хора, заемащи високи държавни позиции в предприятия, искат да взимат, не да получат заслужено, нереално високи заплати от по 50 000 лева, напълно необосновано на фона на благата, които произвежда с присъствието си на тази позиция.

Това означава, че системите работят на постоянен минус, на кредит. Няма кой да произведе тези високи заплати, след като с труда и ума на простаци и безморални хора няма възвръщаемост на средствата, които взимат като заплата, избачкана от трудоспособните в частния сектор.

Системата е обречена!

Всеки в държавните учреждения и апарат са на някой и зад гърба им стои политическа сянка и взаимно се заплашват кой на кого е и поради тази причина нищо не се случва. Не смеят да взимат решение нито имат воля да направят каквото и да било!

Системите са замръзнали. А в тях работят стотици хиляди хора, които чакат заплати, които ги няма. Това са виртуални пари от сферата на фантастиката. Всичко във Вселената е във вечно движение, само България е в застой!

Ние искаме тъпо и упорито да докажем в световен мащаб, че пишещата машина ще бъде диктаторът на 21 век! Единственото, което България ще направи с безкрайната си порочност на поведението на своите политици и поддръжници, е да сринем в световен мащаб настоящата система и да поставим основите на нещо ново! Време е да си окъпем държавата! Реченото да бъде сторено!

Цвета Кирилова, Фейсбук

http://frognews.bg/news_126725/Darjavata-e-v-totalna-razruha-sadebnata-sistema-e-gnila-i-mirishe/

                                                                     Цвета Кирилова

Омръзна ми да чувам оттук-оттам реплики в различни ситуации – на тротоара, на улицата, в магазина, сред непознати: “Ама как да стане в “скапаната държава”?! Ето това трябва да се промени! От всичко и всички, които ни карат да се чувстваме скапано и не ни дават вдъхновение, и надежда, трябва да се освободим!

Трябва да изискваме импулс! Тези, на които плащаме заплатите от най-ниското до най-високото административно и държавно ниво, трябва да реализират нашите мечти, нагласи, настроения и идеи. Те трябва да осъзнават, че доброволно постъпват на работа в държавния апарат, за да служат, не както досега на родовото си черво, а на обществения интерес!

Чиновниците и техните преки ръководители трябва да разберат, че не постъпват на работа в партиен балнеосанаториум, за да се сродяват и да произвеждат некадърност срещу заплати от 5 000 лева, а да бъдат инструмент за реализиране на всяка нова обществена идея, креативен импулс и желание за развитие.

Всички Вие, уважаеми изпълнители на обществената воля, разберете че държавата ни няма да тръгне напред, ако не осъзнаете основното си предназначение, да служите с Любов и да разбирате мисията си. Изборът на работно място зависи от Вашите способности, знание, динамика, вдъхновение и мотивация да осъществявате и сътворявате смисъл в живота на хората.

Не може цялата държава да е превърната в държавна администрация, в която на възлови постове стоят отегчени роднини, мразещи службата си, заемащи позиция, която никога не са усещали като свое призвание!

Това са онези хора, които не преживяват вдъхновението да се себеизявиш и да дадеш най-доброто от себе си. Това са онези хора, които се подпират от 9 до 17.00 часа с надеждата времето да отлети до заплата. Това са онези хора, които искат да взимат, но не и да дават на обществото си! Това са онези хора, които са се събрали в кръг по интереси заради оцеляването, а не заради стимула да се подпомогне осъществяването на новите потребности на съвремието!

България ще страда, докато хората работят не това, което нашепва сърцето и духът им, подкрепени от таланта!

България ще страда от бездуховност и безнравственост, докато единствената идея е как да се докопаш до социалните и материални придобивки, заключвайки порива на съществото си в клетката на безделието и скопената реализация, просто защото държавната служба е най-сладкото място за нищонеправене.

Всеки трябва да прави това, което умее най-добре и да върши работата си с постоянна Любов и вдъхновение, да изпитва удовлетворение и самозареждащ творчески оргазъм! Да се допитва до хората дава ли най-доброто от себе си и какво още трябва да направи, за да изпълни с облекчение и задоволство общественото желание.

Не може вече да се толерира намирането, осигуряването и най-вече издържането на работно място на “нашия човек” и този необмислен и грешен акт да задушава системата! В България търсим за членовете на родата и участниците в партийното черво място за работа! А някой задава ли си въпроса – Това място нуждае ли се от този човек? И с какво той ще надгради условията и ще усъвършенства процесите, за които се е наел да работи?

Не може вече така!
Омръзна ми да чувам репликата -“Скапана държава”. Време е всяко нещо да дойде на своето място и всички заедно да намерим мястото на всяко нещо. Държавата не е просто казан с тюрлюгювеч, в който мяташ мръвка и тя си намира място, някъде там, където е празно!

Колкото и да не Ви харесват думите ми, всеки един от тези хора трябва да разбере, че пречи на еволюцията на социалните и икономическите процеси. Тези хора трябва час по-скоро да преминат в частния сектор, за да се раздвижи енергията и тя да материализира новите постижения на ума! А онези, които движат процесите напред и дават резултат ще бъдат оценени и толерирани. Запомнете, тогава България ще бъде повече от Швейцария!

https://www.facebook.com/BGIYIBG/posts/1224024237691001

Предишна статия

Петър Евтимов – знаете ли че…

Следваща статия

Няма да има дневна винетка/България днес/…

Други интересни