КАТЕГОРИЧНА ПОБЕДА НА БСП В ОБЩИНА ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

             КАТЕГОРИЧНА ПОБЕДА НА БСП В ОБЩИНА ХИСАРЯ

     Според справката  генерал  Румен Радев и Илияна Йотова събраха в община Хисаря 4076 гласа , или 63.42%   Този резултат категорично показва, че населението на общината е гласувало  против ГЕРБ. Защото г-жа Цецка Цачева и генерал Манушев са събрали 2 109 гласа, което значи 32.81%.

    Както каза министър – председателят – Бойко Борисов – лидер на партията, тепърва ще се правят анализи и там, където провалът е пълен, ще има наказания.

Какво ще бъде то за хисарския ГЕРБ, надяваме се да има решение и за тази организация с пет общински съветницици.

    Поглеждайки резултатите, установявам, че най- много хора са гласували за генерал Радев от втора секция в Обединеното детско заведение „Мечо Пух” – 317 човека.  302 са предпочели генерала в трета секция, която се намира в СОУ „Христо Смирнески”.

 В Центъра за обществена подкрепа – 274  гласа. В секцията на училище „Васил Левски” има  258 гласа за ген. Радев. За него са гласували  и в училище „Св. Климент Охридски” мнозинството от подалите глас — 267. В Красново гласовете  са  211 гласа, в Старосел – в училище „ 20 април” 179, в Паничери – 261, което е най- много от гласовете в селата.

   Най- малко са гласовете в Дом за стари хора в Старосел, което е напълно естествено,  като знаем колко е капацитетът на дома. Там за генерала са гласували 20 човека. 28 са харесали генерала в Мътеница,в Мало Крушево – 39  гласа и т. н.

    Сега поглеждам  към резултатите на г-жа Цецка Цачева от ГЕРБ по секции и села. Най- много са гласувалите за нея в Паничери. Там са я предпочели 184 човека.  178 са гласовете и в СОУ „Христо Смиренски” – Хисаря. В „Св. Климент Охридски” в една от секциите за нея за гласували 164 човека,  в Центъра за обществена подкрепа – Хисаря – 159, в читалище „Иван Вазов” – 152.

    Най- малко са гласувалите за нея в Дом за стари хора в Старосел – 4 човека. 35 са гласувалите в Беловица, 39 в станцията на МВР в Хисаря. Единственото място, където Цецка Цачева и ген. Манушев са победили е Мало Крушево. Там гласовете за тях са  са 42 пред БСП, които имат 39 гласа.

    Отново в общината някои хора са зачертали квадратчето „ Не подкрепям никого”. Те са 242 човека.

    Без да посочвам  резултатите във  всички секции и всички проценти, става ясно, че БСП в община Хисаря са работили усилено за тази президетска кампания. Явно Пенчо Шапков – лидерът на БСП е изградил с предизборния си щаб ясна стратегия, която е довела до тези резултати. Разбира се, най- важният фактор е името на кандидата.  Генерал Радев  показа, че с умерена и безкомпроматна политика може да стане Президент. Дори и първата му стъпка – да приеме поканата на Президента –  Росен Плевнелиев за среща, накара хората да видят в лицето му един мъж, който не иска да излиза извън рамките на обществените и етични норми.

    Единственото, което буди тревога е да не започне да се вслушва в съветите на Корнелия Нинова , която си остава твърда социалистка. Но още в нощта на изборите генералът показа, че може да има различно мнение от нея, като потвърди, че човек, който е бил два пъти министръ- председател, какъвто е Бойко Борисов,  е държавник и политик.

    До 22 януари, когато новият Президент ще встъпи в длъжност,  има малко повече от два месеца. През тях ще чуем много думи, които ще очертаят пред нас образа му, защото нали знаете, че когато човек изпитва голяма радост, той е като  птица. Но когато дните отминат и човек се отърси от емоциите, идват други мисли и действия.  

    Да честитим на БСП в Хисаря победата и да изразим съжаленията си към ГЕРБ – това ни остава днес. Останалото е надежда. Надежда за по – добър Презедент, надежда за изпълнение на предизборните обещания на генерал Румен Радев.

Послеслов: Благодаря за  справката, предоставена ми от лидера на БСП в община Хисаря – Пенчо Шапков!

                                                                  Ирина Кирилова

                                                                                                      Тракийски Свят

Предишна статия

Стартира акция „Зима“

Следваща статия

Изборна еуфория… а КТБ, #Кой и Яневагейт?

Други интересни