Павел Найденов: Убиват се не хора, които дължат пари, а тези, които са дали…

Автор: Няма коментари Сподели:

На държавата й излиза по-скъпо, тогава, когато се убиват бизнесмени, каза бащата на Илия Павлов.

Два разстрела ни напомниха за времена, които на всички ни се иска да са си отишли. Първо покосен от куршуми падна човек, който медиите свързаха с ВИС-2 – Веселин Стоименов, а преди малко повече от 24 часа два куршума покосиха собственика на модна къща “Агресия” Александър Антов

Завръщат ли се поръчковите убийства, разговор с един човек, който губи сина си, но винаги е бил искрен, когато говори за отношенията в подземния свят. С Павел Найденов, баща на Илия Павлов, разговаря Светослав Иванов.

Според Павел Найденов две убийства за една седмица са изненадващи. Той каза, че познава Веселин Стоименов като грамотен човек, състоятелен, приличен в обществото, и причината той да бъде ликвидиран вероятно са икономически въпроси.

Той е разпределял активите – има си решение на Управителния съвет, на собствениците, и му е гласувано доверие той да се разпорежда с капиталите. Той е довереното лице на братята Илиеви и техните наследници. Не само, че е доверено лице, но той е един от активните работещи още приживе на Георги Илиев и смята, че има право да се разпорежда и може би по пътя на реда той извърша неща, но дали е накърнил интереси на някои от правоимащите да получат нещо от тези капитали, може би разследващите ще установят, каза още Павел Найденов.

Той допълни, че имущество не изчезва, капиталите не изчезват, те стоят – по регистрите, в счетоводството и някой трябва да ги преразпредели, за да бъдат правилно управлявани и всеки да си получи това, което е заслужил.

Кой е реалният собственик на ВИС-2?

По право неговата съпруга и акционери, ако има такива, може би и те имат претенции да получат нещо, от което да се възползват или са заслужили, за да могат те да вървят напред.

Има ли връщане към мутренските времена?

Да не упрекваме пазарното стопанство, но така или иначе в живота на държавата, в икономиката, в средствата за управление на средствата, които ги има във фирмите – ако не се работи правилно, тези, които в момента имат право да управляват трябва да се обръщат и назад, с когото са започнали да придобиват това икономическо състояние и да не пренебрегват съдружниците си, и да изпълняват решенията, които са взети, каза Павел Найденов.

Кой и кое създаде тези момчета?

Спортистите като европейски световни и балкански шампиони са познати на обществото, познати са и на управляващите тогава. Те са момчета със самочувствие.

Васил Илиев имаше самочувствие и беше високо интелигентно момче, допълни Найденов.

„Обаче дали се е съобразявал със законите в държавата, дали не е извършвал дейности, които са забранени от закона, но когато се е набъркал в сблъсък на интереси с такива като него – може би е прекалил”.

За да се стигне до там да го убият и още да не разкрито от органите.

Дали тези, които са им дали първоначалния тласък са ги убили?

Не вярвам тези, които са дали пари, да убият своите длъжници, защото от убит човек връщане назад пари няма. Убиват хора и се избиват хора не които дължат, а които са дали средства. Тези, които загинаха не са взели средства от някой, а са дали средства. Ако са дали пари с висока лихва, и когато човекът не може да се издължава, те го притискат до степен, в която той е готов да се разплаща по този начин, каза Павел Найденов.

Той допълни, че във фирмите има още аномалии – в по-активно участващите в стопанския живот на държавата още има притеснени хора, които постоянно са заплашвани. Не съм доволен от това, че досега не е разкрито убийството на сина ми, обаче нашата държава ще й бъде по-евтино, ако вкара във всички големи фирми агенти под прикритие – там, където смятат че се извършват дейности в нарушение на закона, но не да бъдат на бюро, а да бъдат по складовете, там, където с е извършват дейности.

Държава без агентура не може да се справи с престъпността. На държавата й излиза по-скъпо, тогава, когато се убиват бизнесмени, когато се закриват фирми, заяви още Павел Найденов.

Според него вече няма такива гущери, които да си късат опашките, но обстоятелствата може да създадат такива, на които трябва да им се режат опашките.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/pavel-najdenov-ubivat-se-ne-hora-koito-dalzhat-pari-a-tezi-koito-sa-dali.html

                                                                                                                                      10.02.2016 17:40

Предишна статия

Москва: Ако новата власт в България поиска сътрудничество, ще отвърнем с взаимност

Следваща статия

България днес след всичко…

Други интересни