Въпреки блъфовете за Апокалипсис, хората гласуваха за промяна

Автор: Няма коментари Сподели:

Днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за Апокалипсис вие гласувахте за промяна. Категорично ясно е – вотът даде отрицателна оценка на властта. В България има нова политическа ситуация. Това каза новоизбраният президент Румен Радев на пресконференцията в НДК.

Всеки от политическите актьори трябва да направи своя анализ, каза Радев и поздрави Цецка Цачева с постигнатия резултат, като я определи като достоен опонент.

Доказахме, че в България може да се печелят избори с етична кампания, каза още Радев.

За мен това е само началото. Това е началото на най-важната мисия на моя живот. Да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение надделяващо омразата. Нашата родина трябва да бъде дом за всички. Може да вървим напред само ако вярваме в себе си. Тази победа е за всички нас, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето, Продължаваме заедно, завърши словото си Радев.

Не водихме етична кампания. Бяхме близко до хората, техните болки и надежди. Заявихме, че в президентската институция, ще се съобразяваме  с интересите на Българите.  Що се касае до липсата на опит, ще прецените кои са положителните и отрицателни черти.  Но нямам лобистки зависимости и обремененост. Но мисля, че опитът на управленско и лидерско ниво, говори за моите качества. Така Радев отговори на въпрос как си  обяснява категоричната победа на изборите.

Всички лидери искат да се срещнат и с президента на САЩ и Русия. Надявам се да имам добър диалог с президентите и на двете държави.  Думите на президента Тръмп дават надежда за решаване конфликтите в Сирия и Украйна, отговори на друг въпрос Радев.

Победата се дължи и на наказателния вот и на етичната кампания. Ние играхме не само за цифри, а за доверието на всички български граждани, посочи Радев. За Велико народно събрание  трябва да има решение на сегашното народно събрание и трябва да има конституционен проект.  Ако Борисов има решение да заповяда, категоричен бе новоизбраният президент.

По-рано от 22 януари нямам правомощия за служебен кабинет. Ако се стигне до необходимост, трябва да бъде назначен от г-н Плевнелиев, обясни генералът.

Смятам, че това не е забраненият плод, отвърна с ирония за подарената от журналистката Беновска червена ябълка ген. Радев. Той благодари на гласувалите от ДПС и посочи,  че дори всички  гласове на ДПС да бяха отишли при кандидат от ГЕРБ, пак не им стигат. Той посочи, че ще се води от законите и ще води диалог за запазване на етническия мир.

Политиката по сваляне на санкциите срещу Русия е основен ангажимент на правителството. Но това не значи, че не трябва да търся диалог с ЕС и Русия.

Президентът трябва да бъде активен и ще бъда такъв, отговори на въпрос за санкциите срещу Русия.

Според ген. Радев Бойко Борисов е държавник, който в последно време не се държи като такъв. Според него Борисов поставя над всичко егото си и не иска да работи с президент, който няма да може да контролира.

http://frognews.bg/news_122994/Radev-Vapreki-blafovete-za-Apokalipsis-horata-glasuvaha-za-promiana/

Предишна статия

Румен Радев е новият президент на България

Следваща статия

В ОБЩИНА ХИСАРЯ РАДЕВ РАЗБИ ЦАЧЕВА

Други интересни