”Ние, гражданите” организират протест…

Автор: Няма коментари Сподели:

”Ние, гражданите” организират протест за изкуствения фалит на КТБ

Клиентелисткият подход и обвързаността между политическата власт и съдебната система позволиха нито една съдебна инстанция да не допусне гледане на дела, свързани с казуса КТБ, по същество и да се изпълни сценария за ограбване на банката, т.е. на нас, без да има виновни. Това пишат в прессъобщение от НПО ”Ние, гражданите”.

Ето и продължението на позицията на “Ние, гражданите”:

След поставянето на КТБ под особен надзор редица политици, в т.ч. настоящият премиер на Република България обещаха на българските граждани пълна прозрачност и цялата истина по случая КТБ. Предизборните обещания и стратегии на абсолютно всички политически партии през 2014 г. неизменно акцентираха върху проблемите на банково-финансовата система, вината на БНБ за фалита на банката, недопускане на повторение на фалитите от 1996-1997 г. и допълнителното ограбване на измамените вложители. Това пишат н прессъобщение от НПО “Ние, гражданите”.

“Настоящият президент на Република България Р.Плевнелиев официално призова за пълна прозрачност по казуса, изнасяне  на цялата информация пред обществото, издирване и наказание за виновните за фалита на КТБ и ограбването на българските граждани. Нещо повече, според думите му, пълното разследване на гигантския  грабеж и поименното разкриване и наказване на виновните щели да сложат край на безкрайния вече 26-тодишен преход на страната към демокрация.

Нито едно от тези предизборни обещания, за които и ние гласувахме, не бе спазено. Напротив, с участието на всички власти, държавните институции, Народното събрание, правителството, БНБ истината бе прикрита, виновни и наказани няма… А помните ли какви изказвания правеха политици, анализатори, политолози и икономисти – българските граждани ще осъдят БНБ, държавните институции… Виновни са БНБ, прокуратурата, КФН….

Именно за да няма от кого да търсим отговорнст смачкаха казуса КТБ, прикриха всички факти и виновни, позволиха на шепа политици и далавераджии да ни ограбят за втори път. Безнаказано! Подложиха ни на дискриминация като граждани на България трето качество и досадни печалбари!!!

Нескопосаните поправки на „най-добрите” в ЕС банкови закони позволиха на група политици и бизнесмени да ограбят активите на фалиралата банка и фактически спестяванията на над 7800 граждани и фирми. На нито един сигнал за закононарушения на квестори, синдици, управител и подуправители на БНБ до края на 2014 г. , за присвоявания и ограбване на активи на КТБ, които би следвало да влязат в масата на несъстоятелността на банката, не е даден ход.

Клиентелисткият подход и обвързаността между политическата власт и съдебната система позволиха нито една съдебна инстанция да не допусне гледане на дела, свързани с казуса КТБ, по същество и да се изпълни сценария за ограбване на банката, т.е. на нас, без да има виновни.  

Искания за справедливост и законодателни промени, които да прекратят ограбването на активите на КТБ и да осигурят достойно и справедливо обезщетяване на кредиторите на банката, каквито сме ние, подадохме с официално писмо до премиера на страната и МС с призив да ни изслушат на открито заседание на правителството.

Отговор няма и вероятно няма да има.

Нашето съществуване, нашите проблеми, провокирани от политически игри и апетити за обогатяване, се игнорират от тези, на които сме гласували правомощия да ги решават.

Прави впечатление, че политици и медии от целия политически спектър осъждат правителството и институциите за нарушени човешки права на върнатите в Турция турски граждани, издирвани от Ердоган. А за защита на нашите човешки права на собственост, правосъдие и справедливост, чест и достойнство – нито дума.

Отвратиха ни от нашата държава!

Единственият начин да им кажем „МАХАЙТЕ СЕ”, да изразим волята си за уважаване на нашите искания и за справедливост е да излезем на протест и да покажем кои сме, колко сме и какво искаме.

НПО „Ние, Гражданите” предлага този протест да се състои в София на 10 ноември, четвъртък от 13 ч. Протестът ще започне пред градинката на президентството и ще продължи пред отговорните за изкуствения фалит на КТБ държавни институции.

Ще ни подкрепят редица други граждански и неправителствени организации.

От нашето участие и активност зависи защитата на исканията ни за прозрачност, справедливост и правосъдие.”

http://frognews.bg/news_122057/Nie-grajdanite-organizirat-protest-za-izkustveniia-falit-na-KTB/

Предишна статия

Кратка история на почти всичко в прокуратурата на Цацаров

Следваща статия

„Коалиция за Хисар” подаде жалба в Административен съд в Пловдив

Други интересни