„Коалиция за Хисар” подаде жалба в Административен съд в Пловдив

Автор: Няма коментари Сподели:

                     НОВА ЖАЛБА ОТ  „КОАЛИЦИЯ ЗА ХИСАР”

    Повече от седмица ръководителите на Местна коалиция „Коалиция за Хисар” бяха в тревога. Чудеха се и маеха какво ново наказание да измислят за общинския съветник – инж. Ненко Костов от Национален фронт за спасение на България. Къде са ходили, с кого са се съветвали, това, което правят изпълнение на предварителен сценарий ли е, те си знаят. А за читателите трябва да кажем, че те – хората на Атанас Куковски подадоха нова жалба против решението на Общинската избирателна комисия.

   Решението от 22 октомври 2016 година, че не беше формулирано както трябва, не беше. Не беше съобразено нито с промяната в закона, нито с оттеглената жалба на ГЕРБ. Дали пък оттеглянето на жалбата от ГЕРБ с  лидер Бойко Гавраилов не беше предварително скроено?

    Нямало мнозинство, та затова Ненко Костов оставал общински съветник – решиха от ОИК. Какво мнозинство им трябваше като  в закона ясно е казано, че на един общински съветник може да  му се отнемат  правомощията, ако е осъден, след като бъде избран?

    Общинската избирателна комисия се постави над закона. В протокола, който можете да видите в сайта, беше написано, че решението може да бъде обжалвано в три дневен срок в Централната избирателна комисия.  Адвокатите / наши консултанти/ твърдяха още тогава, че решението може да бъде обжалвано в 14 дневен срок и то в Административен съд.

    Така и стана. „Коалиция  за Хисар” подаде жалба в Административен съд в Пловдив.

     С едно изречение – всичко започва отново.. Първа инстанция, втора инстанция, трета…И докато се жалват от „Коалиция за Хисар”, може пък Бойко Гавраилов да подаде жалба от името на ГЕРБ. Тогава става още по – заплетено и  по – красноречиво кой не иска Ненко Костов в Общинския съвет.

    Има шест юристи в Общинската избирателна комисия и само двама разсъждаваха по време на заседанието на 22 октомври в правилната посока. Заместник – председателят на ОИК – Петър Дишкелов от Българския демократичен център ги предупреди да спазят закона, но  групичката около „Коалиция за Хисар”, ГЕРБ и БСП не мислеха така.

    Тези действия напомнят за едни отминали времена, когато ставаше това, което каже Българската комунистическа партия. Но тогава поне караха хората да подписват документ, че ще служат на партията и на Държавна сигурност. А сега се използват лостовете на властта –  полиция, прокуратура, съд и силата на парите.

Делото ще е на 7 ноември 2016 година. Дали тази свидна за някои дата, която обърка преди век  целия свят и той  тръгна в грешната посока, ще помогне на  „Коалиция за Хисар”, или на общинския съветник – Ненко Костов, ще разберем след седем дни. Затова Костов отправя послание към хората:

„ Ако не искате да бъдете роби, мислете за кого ще гласувате на следващите парламентарни избори.

                                                                                                Тракийски Свят

Предишна статия

”Ние, гражданите” организират протест…

Следваща статия

За подаръците, които (си) раздават преди избори

Други интересни