Мързелът провокира интересно мислене и изобретателност

Автор: Няма коментари Сподели:

“Самият мързел едва ли може да бъде от помощ. По-скоро може да провокира интересно мислене и изобретателност, така че уж по-лесно да се направи нещо. Именно това съм показал в новата си книга”, разказва пред “Детски Дневник” известният влогър (от “видеоблогър”) Емил Конрад.

“Изкуството да бъдеш мързелив” е заглавието на новата му книга, която ще бъде представена на едноименното шоу на влогърана 1 октомврив зала 1 на НДК. Зрителите настендъп комедийното шоуще могат да се сдобият с фенското издание и да се срещнат лично с Конрад след представлението за автографи и снимки.

Емил Конрад: Мързелът провокира интересно мислене и изобретателност

“Заглавието на книгата, както и самото представление, са провокирани от онези моменти в ежедневието, когато в желанието си да спестиш време, средства или усилия, се опитваш да си улесниш живота. Тогава мързелът се превръща в изобретателност, находчивост и креативност и в крайна сметка се оказва полезен”, казва Конрад.

Той обачезапазва в тайна детайлите около представлението, освен че в него ще се появи екранната му половинка Силвето.

Билети за шоуто се предлагат в “Билетен център НДК” и онлайн на ticketportal.bg. От издателство “Егмонт” съобщиха, че всеки, направил предварителна поръчка на книгата до 27 септември презуебсайта на издателствотото, ще получи поименно подписано от Емил Конрад копие. “Изкувството да бъдеш мързелив” ще бъде в книжарниците от 8 октомври

Конрад разказва, чеосновните теми, които пресъздава във видеата си, най-вече са взаимоотношенията между хората, защото това е основното, което вълнува почитателите му. А той самият се интересува от много неща. “Обикновено е на периоди. В момента например гледам много документални филми – нещо, което по принцип не ми е толкова интересно”, казва и добавя, противно на очакванията, че е не повече от час-два дневно онлайн.

Емил Конрад мисли, че “съвременното училище не е достатъчно съвременно” и няма абсолютно никакви спомени от първия си ден в училище. “Не знам дали съм се вълнувал и какво точно се е случвало. Нямам никакъв сантимент към училището. Може би това провокира и липсата на спомени”, казва Емил.

Той обаче помни ярко последния си учебен ден и как е нямал търпение всичко да свърши. “Защото вече бях чакал дълго време да започна да правя нещо по-продуктивно с живота си”.

“Училището ми е дало много, но и ме е лишило от възможността да се развивам по-свободно. Това е и нещото, което мисля, че продължава да липсва в училище и днес”, коментира влогърът.


http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2016/09/22/2830833_emil_konrad_murzelut_provokira_interesno_mislene_i/?ref=yellow_ip

https://www.youtube.com/watch?v=4pbjoRkGzJ4

Предишна статия

България се отказва от Шенген?

Следваща статия

Днес се навършват 108 години от обявяването на независимостта на България

Други интересни