Бракониери обявиха война на горски!

Автор: Няма коментари Сподели:

Опит за убийство на наградения за отлични резултати в борбата срещу контрабандата на дървесина в горите над Разлог, горски стражар Г. Алуминов, бе направен тази сутрин. 

По трасето, където ежедневно минава горският стражар с мотора си, бе поставено въже, така че когато мине Алуминов, въжето буквално да пререже гърлото му. 

Само чудо спасило горския от сигурна смърт.”Около 10 часа тази сутрин, както всяка сутрин, минах по маршрута, който всички знаят. Пътувам с личния си мотор, тъй като по горските пътища ми е по лесно с него. Добре, че карах много бавно днес, та видях бяло прозрачно въже, завързано от едно дърво до друго и маскирано със зелени листа, спрях на сантиметри от него. Този път наистина се стреснах, защото ако карах бързо въжето щеше да ме пререже през лицето или шията”, каза Алуминов, който е сезирал ръководителите си за случилото се днес. Ще бъде информирана и полицията за разследване на инцидента, съобщава  struma.com.

Войната в горите над Разлог е ожесточена. На прицел е именно Алуминов, който обяви война на контрабандистите в района, залавяйки много от тях на мястото на престъплението – контрабандните сечища, или спирайки колите им пълни с контрабандна дървесина. Припомняме, че преди няколко месеца едни от най-големите престъпници в горите над Разлог бяха задържани, а колите, с които превозваха контрабандните дървета, конфискувани. Акцията бе под ръководството на Алуминов.

Над 100 акта срещу бракониери и контрабандисти е съставил Георги Алуминов, което го превърна във враг №1 на бракониери и контрабандисти, които не спират с интригите, заплахите и компроматите, разпространявани срещу него. 

“Няма да спрем, докато не те уволним” –  такива заплахи и обаждания получавал Алуминов за трите си години работа в горския сектор.

Днес от ЮЗДП обявиха, че искат прокуратурата да се сезира и проведе разследване на твърдения на контрабандисти, свързани с името на горския стражар Алуминов, който бе уличен, че със съобщения предупреждават контрабандистите да не влизат в горите.

Разпространените твърдения са алогични предвид работата на горския стражар, но от ЮЗДП са категорични, че прокуратурата трябва да провери истинността на твърденията, затова са поискали разследване. 

“Нещата вече са извън контрол, някои хора са решили, че заплашвайки ме, застрашавайки живота ми, че ще ме принудят да напусна работа, признавам, че многократно съм мислил по въпроса, но обичам работата си”, каза днес Алуминов и допълни: 

“Като не могат да ме принудят да напусна, търсят всякакви начини да ме дискредитират. Има органи, които трябва да работят по случаите, докато не е станало прекалено късно, но тези хора трябва да се спрат” заяви още горският служител.

                                                                               http://www.blitz.bg/news/article/427669

Предишна статия

При конфликт с Русия украинският флот ще бъде потопен за 40 минути

Следваща статия

На първо място не трябва да стои… националният интерес!

Други интересни