На първо място не трябва да стои… националният интерес!

Автор: Няма коментари Сподели:

Кристиан Вигенин изрази мнение, че премиерът в момента говори едно за пред родната публика, докато министрите на външните работи и отбраната говорят друго за пред западните ни партньори. Депутатът подчерта: „На първо място не трябва да стои любовта към Русия или лоялността към НАТО, а националният интерес”.

Страните членки на НАТО не трябва да се поставят под общ знаменател и да се очаква да имат ангажимент към всяка инициатива. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин пред БТВ по повод срещата на върха на Алианса във Варшава.

„Русия се вижда от нашите партньори в Прибалтика и Полша по съвсем различен начин. Нашият исторически опит в отношенията с Русия е драматично различен и затова Русия се възприема като сериозна заплаха там и никаква заплаха тук”, подчерта бившият външен министър.

Според него засиленото военно присъствие по източния фланг на Алианса може да навреди на сигурността като провокира Русия също да изпрати още войски по своите граници. Освен това, по думите му, враждебни действия спрямо Москва не биха се възприели добре у нас.

„Участието на всяка една страна в алианс, политически или военен, има смисъл, когато се подкрепя от гражданите. Когато гражданите поставят под въпрос действията, които се предприемат, проблемът е сериозен и ние сме в тази ситуация”, посочи Вигенин.

                                                                           http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5638822

Предишна статия

Бракониери обявиха война на горски!

Следваща статия

Газ от Иран…

Други интересни