Вик за помощ от Миромир!/до администрацията/

Автор: Няма коментари Сподели:

Анонименmiromir

13 Май, 2016 | 22:27 

“Здравейте, понеже давате думата искам и аз да напиша някой ред. Преди няколко дни някой мой съкварталец беше писал за господата балтони. Нека поясня става дума за Иван Камбурски – баща и Атанас Камбурски – син. 

Живея на 30 метра от тяхната ” ферма” и да ви кажа вече не се понася този тормоз. Ние нямаме против хората да отглеждат животни, стига само да го правят по правилата. 

Тормоза е много голям особено вечер след 21 часа. Мучене на крави, шум от агрегатите до близо 2 часа през нощта, викове и крясъци от техните ратаи понякога и песни подходящи да се хвърля от терасата, тормоз от кучета които си живуркат на свобода безстопанствено, и не на последно място приятели МИРИЗМАТА. 

Знаете ли какво е да не можете да си проветрите дома. Знаете ли какво става лятото когато температурите стават високи. Предполагам, че си добихте представа как се живее до такава европейска ” ферма” получаваща и субсидии за тази дейност. 

Аз питам. Кога общината ще си влезне в ролята си и да спази Наредбата за отглеждане на животни на територията на общината чл. 5 точка а)— Чл.5./ 

Броят на отглежданите животни в личните стопанства в Община Хисар се определя съгласно Наредба № 44 /20.04.2006 год./ДВ бр.41/19.05.2006 г. / за ветеринарно-медицинските изисквания към животновъдните обекти и в зависимост от възможностите на парцела, както следва : а/ За всички села в Община Хисар и следните територии на гр.Хисаря – кв.Миромир, кв.Веригово-на север от улица “Копривщица”, кв.Момина Баня – на север от ул.”Елин Пелин” , на изток от ул.”Здравец” между пресечките с ул.”Елин Пелин “ и ул.”Младост”, на север от ул.”Явор”; до : – 1 крава; – 5 овце или кози; – 5 прасета за угояване; – 3 броя еднокопитни с приплодите; – 20 заека; – 50 птици. 

Много добре знаят в общината колко крави, овце и кози отглеждат въпросните господа. Няма ли човек с характер да спази тази наредба? Ако в скоро време не се задейства изпълняването на тази наредба ние в Миромир ще се обърнем към прокуратурата за си потърсим правата.

 Следващия ми въпрос? След като всички в тази община ги е шубе от балтоните не можете ли поне да подадете сигнал в фонд Земеделие или в ДВСК да проверят в какви условия събира млякото и как го продава. 

Или може би и затова трябва да се погрижим ние? А хората в общината за какво ги избираме не трябва ли те да се интересуват от нас? Няма ли кой да каже на тези господа, че толкова животни не се отглеждат в населено място? 

Няма ли общината да види как една част от улица П.Пенев е непроходима за обикновен гражданин? Няма ли общината основание да направи акт за толкова много нарушения?

В момента се надига гняв сред доста хора в Миромир който струва ми се скоро ще прерасне в бунт. Или скоро ще гледате кметицата как дава обяснения пред Btv и Nova. 

Не искаме да разваляме имиджа на града но ще се принудим да го направим. Надявам се някой ръководен фактор от тази община вземе всичко това под внимание и поне веднъж да се самозадействат и да свършат едно добро дело за нас Миромирци…”

Анонимен miromir 

  15 Май, 2016 | 19:32 

“Има подадена подписка от миромирци в общината. Ще изчакаме до средата на юни кметицата да предприеме нещо. Ако няма развитие започваме масирана кампания срещу балтоните. Полиция, прокуратура, адвокати, господари на ефира, Хекимян – бтв, Карлово тв. Отвсякъде ще се атакува докато не се махнат тези животни от тук. Ще изпратим писма до премиера, земеделския министър, фонд земеделие, Румяна Бъчварова, ДВСК. Ще пратим писма и снимки на всички и дано някой в тази абсурдна държава да се чукне по главата, че крави не могат да се отглеждат в курортен град на метри от населението. Топката е в полето на г-жа Дойкова. След това сме ние на ход.”

Ето това беше вик за помощ от миромирци, но къде е истината вероятно ще установи отново Валя Ахчиева! 

                                                                                                      Тракийски Свят

Предишна статия

Уволнения в руския медиен холдинг РБК!

Следваща статия

Apple и Alibaba обединяват сили!

Други интересни