Уволнения в руския медиен холдинг РБК!

Автор: Няма коментари Сподели:

Трима от шефовете на руската медийна корпорация РБК бяха уволнени, предадоха, съобщиха информационните агенции.  

Отстранени са шефката на холдинга РБК Елизавета Осетинская, главният  редактор информационната агенция РБК Роман Баданин и главният редактор на издавания от холдинга вестник Максим Солюс.

Според източници на изданието “Медиазона”, договорите на  Осетинская и Баданин са били прекратени по взаимно съгласие, а Солюс е бил уволнен. Самият той обаче коментира във Фейсбук, че също е напуснал по взаимно съгласие.  

Ирина Малкова, на която беше възложено да изпълнява функциите на управляващ РБК, написа в социалната мрежа, че ще остане на поста до 30 юни, след което напуска.

Още десетина от служителите в холдинга обявиха, че напускат

Като вероятна причина за лавината от уволнения и оставки се посочват проведените от журналистите разследвания. Някои от тях са свързани сдъщерите на руския президент Владимир Путин и с Панамските досиета.   

От руското министерство на комуникациите отричат ставащото да е политически обусловено и изтъкват, че холдингът е имал дългове.

В средата на април обаче, по време на „пряката линия” на Путин, руските служби за сигурност проведоха внезапни обиски в структурите на инвестиционния холдинг  ОНЕКСИМ, принадлежащ на собственика на РБК Михаил Прохоров.

Това предизвика коментари за натиск от страна на Кремъл.

https://news.bg

Предишна статия

Слънчево в събота, от неделя започва захлаждане!

Следваща статия

Вик за помощ от Миромир!/до администрацията/

Други интересни