Apple и Alibaba обединяват сили!

Автор: Няма коментари Сподели:

Технологичният лидер Apple обяви, че ще инвестира 1 милиард долара в китайската Didi Chuxing, която е най-големият конкурент на Uber за Китай, съобщава Business Insider. Местната компания е водеща в бизнеса с таксиметрови услуги.

В интервю за Reuters изпълнителният директор на Apple Тим Кук посочва тази инвестиция, като възможност за по-сериозно присъствие на американската корпорация на китайския пазар.

“Ние правим това вложение заради редица стратегически причини, включително и за да научим повече за конкретни сегменти на китайския пазар”, обяснява той.

Освен това от компанията са обещали да подпомогнат Didi Chuxing с изграждането на технологична платформа. Китайската фирма е успяла да набере допълнителен капитал от 25 милиарда долара от продажба на акции, става ясно от данни на “Уолстрийт”.

Uber предприе ход, с който най-накрая може да избута конкуренцията си в Китай

Uber предприе ход, с който най-накрая може да избута конкуренцията си в Китай

Американската компания е крачка по-близо до победа над Didi Chuxing

Така сред акционерите в Didi Chuxing освен местната платформа за онлайн търговия Alibaba, вече е и Apple. Двата технологични гиганта ще се опитат заедно да ограничат бързото разрастване на мрежата на Uber.

За американската фирма за превози ще бъде все по-трудно да се наложи на пазара в Китай. Още през миналата година изпълнителният директор Травис Каланик потвърди, че оцеляването на компанията там е много трудно и всяка година тя губи по 1 милиард долара в конкуренцията си с Didi Chuxing.

https://money.bg

Предишна статия

Вик за помощ от Миромир!/до администрацията/

Следваща статия

Apple оглавява класацията на Forbes за шеста поредна година!

Други интересни