ХИСАРЯ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА!

Автор: Няма коментари Сподели:

    Денят на победата – 9 май беше тържествено отпразнуван в Хисаря. Тържеството беше организирано от Обществото  на ветераните в община Хисаря и от председателката на  руския клуб в града – Нина Димитрова.

    Да почетат този славен ден дойдоха заместник – кметът на община Хисаря – Тони Илиева и председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов.

    Имаше много гости от общината, но най- много бяха тези от град Монтана –  над 80 човека. Председателят на Областния и общински съвет на ветераните в Монтана – Димитър Тихолов  изнесе слово. 

Слово имаше и от председателя на Обществото на ветераните в община Хисаря – Мария Главчева. Ученици от училищата на общината поднесоха на всички литературно – музикална програма.

    Известната рускиня Нина Димитрова – лауреат на наши и международни конкурси изпълни няколко руски песни, чийто текстове бяха свързани с Великата отечествена война. 

Най – вълнуващият момент настана, когато жена от град Монтана, облечена във военна униформа, приближи до певицата и я прегърна по средата на песента. 

Нина Димитрова  спря да пее и се разплака, защото баща и, майка и и десетина роднини са участници в тази свещенна война.

    Присъстващите оцениха високо факта, че председателят на Общинския съвет в Хисаря – Гатьо Султанов  дойде на тържеството и поздрави всички участници в срещата  от името на хисарската общественост.

    Image title

Много вълнения предизвика поздравлението и на ветерана от войната – Борис Гърнев.

     Клуб „Родолюбие” даде на кмета на Старосел – Матея Гудев копие на Самарското знаме. Развълнуван, кметът обеща да пазят знамето като светиня и да не забравят никога деня на победата.

    На всички участници в тази среща бяха връчени Георгиевски лентички. Постъпи предложение да се създаде безсмъртен полк на българските ветерани по примера  на Русия.

    Тържеството, посветено на седемдесет и първата годишнина на победата,  остави незабравими спомени и много емоции, които гостите ще помнят дълго.

                                                       Image title                                                       

                                                                                                              Тракийски святImage title

Анонимен                                                                     Здравейте, хора! 

  15 Май, 2016 | 16:14 

 “Защо плюете всичко, което се прави за вашия град? Големците толкова грешки правят, а вие нямате смелост да говорите за тях. Едно събитие стана в града и вие искате да го оплюете. Вместо да тачите ветераните от войната и да се борите за тяхното благополучие, вие търсите с какво да се заядете. В този сайт и във вестник “Хисаря днес” ви поднасят всичко, което искате да знаете. Обаче, няма подкрепа от вас – читателите. Животът и така е много тежък. Живейте, мили хора! Радвайте се на успехите на другите, ако не можете да направите добро! Бъдете живи и здрави!”

Предишна статия

СЕКРЕТ МИЛЛИОНЕРА! /на руски език – част 15/

Следваща статия

Здраве и дълголетие!/на руски език/

Други интересни