Вестник “Билд”: Кланът Ердоган – откъде са милионите?

Автор: Няма коментари Сподели:

Германският вестник “Билд” пише, че семейството на президента на Турция Реджеп Ердоган притежава пет вили в Истанбул. Всички те принадлежат на синовете му Ахмед и Билял и се оценява на 6 милиона евро.

 “Докато баща им печели годишно около 50 000 евро, децата му се къпят в пари. Какъв е техният произход? Официални данни по този въпрос няма”, пише най-тиражният германски вестник, цитиран от БГНЕС.

Германското издание отбелязва, че състоянието на Ахмед Ердоган, който се занимава с бизнес в областта на морския транспорт, се оценява на минимум 80 милиона долара, като има съмнения около произхода на парите, с които е стартирал бизнеса си.

Вестникът отбелязва, че той избягва да се появява “дори и при семейни тържества и сватби.”

Името на най-малкия син Билял “постоянно се появява в медиите във връзка със съмнителни и престъпни сделки,” продължава вестникът. 

Припомня, че той е заподозрян в даване на подкупи, а заедно с голямата си сестра е бил замесен в корупционен скандал през 2013 година.

“От септември 2015 г., той и семейството му живеят в Болоня, Италия, където официално пише докторската си дисертация. От март местните власти провеждат разследване срещу него по подозрение в пране на пари”, пише вестникът.

Предишна статия

Спортната кола №1 в Света по продажби!

Следваща статия

Откъде го измислиха този Ден на Европа?

Други интересни