Спортната кола №1 в Света по продажби!

Автор: Няма коментари Сподели:

Още в първата година на глобалните си продажби новият Mustang галопира до първата позиция в класацията за най-купувана спортна кола на планетата. Решението на Ford да лансира шестото поколение на култовия модел на всички пазари по целия свят доведе до „овчарски скок“ в търговията. 

По данни на статистическата организация HIS Automobile през 2015-а са пласирани 141 868 екземпляра от иконата на американското автомобилостроене. По-голямата част от тях са купета – около 110 000, а кабриолетите са 30 000.

Значителна част от тиража е реализиран в Щатите, където разглезените американци обръщат гръб на предпочитаните напоследък европейски модели и отново яхват дивия Mustang. 

Само през март 2016 г. в САЩ са купени 12 563 броя. Това е и най-търсеният спортен модел в държави с мощен автобизнес в Европа като Германия и Франция. 

За първи път в половинвековната си история Mustang се продава в официалните дилърства на Ford на Стария континент и вече са поръчани над 16 000 автомобила.

Потребителите имат избор между два мотора – четирицилиндров EcoBoost турбо агрегат с обем 2,3 л (317 конски сили) и класически 5-литров двигател V8 (421 конски сили). 

Повечето клиенти избират големия „осмак“, въпреки че по заводски данни разходът му на гориво в града е 20 л/100 км. 

В Австралия и Нова Зеландия девет от десет купувачи залагат на V8, там продукцията е разпродадена до края на 2017 г. 

За първи път Mustang се произвежда и с десен волан за специфичното движение в държавите от Британската общност. 

В Китай това също е най-продаваният спортен автомобил, но там предпочитан е по-малкият EcoBoost мотор. Новият модел интерпретира по модерен начин дизайна на своите предшественици – дългия преден капак, ниската линия на покрива, мощната задница, широката следа, трапецовидната радиаторна и светлините с три линии.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Положението в общините Мизия и Хайредин се нормализира, няма опасност за населението!

Следваща статия

Вестник “Билд”: Кланът Ердоган – откъде са милионите?

Други интересни