Коя е най-ревнивата зодия?

Автор: Няма коментари Сподели:

Овен

Влакче на

ужасите

Повечето хора не могат да ви търпят заради гигантското ви самочувствие. Те не знаят, че неуверената ви душица се тресе като желе от подозрения, че може да ви заменят с някой по-добър, или – сакън! – по-красив. За приближените до сърцето на Овена връзката им може да бъде оприличена на влакче на ужасите: в единия момент пищиш от радост, а в следващия очите ти са на път да изскочат от страх. Овните ненавиждат лъжата, затова и правят най-страшните сцени на ревност. Друг е въпросът, че те самите лъжат без задръжки.

Телец

Рядко правят сцени

Ако може и в тоалетната да са заедно – ето на това му викат те истинско семейство! Пазаруват заедно, четат заедно, ходят на кино, готвят – всичко правят с партньора. Телците не са ревниви. Изхождат от себе си и смятат, че щом те са верни, значи и другият е такъв. Но ако заподозрат нещо, се превръщат в детективи. Ровят с всички средства и не спират, докато не стигнат до истината. Ако се окаже, че са им изневерили, по-скоро биха теглили чертата и биха се отказали от невярната половинка, отколкото да правят сцени.

Близнаци

Изсипват се

като градушка

Всеки истински Близнак емпирично се е уверил, че верността не е лесна работа. По някаква необяснима логика, макар и самите те да не са особено предани, очакват от човека до тях да е напълно лоялен и да не кръшка. Нямат никакви задръжки и ще ви кажат право в очите, че ужасно ревнуват (даже и да не е съвсем така), само за да започнете да ги уверявате, че сте им верни. И понеже самите те кръшкат, смятат, че и на вас ви се иска. Пристъпите им на ревност са като лятна буря – със светкавици, проливен дъжд и дори градушка, но бързо отминават.

Рак

Свършено

е с вас

Ако са влюбени, са сляпо влюбени. За тях любимият е най-прекрасният и, разбира се, няма начин да им изневери. Раците самоотвержено дават всичко от себе си в името на връзката. Те са по-големи лепки от Телеца. Превръщат се в гербова марка на партньора. В състояние са да го задушат от обич. Така че, ако са на този етап от връзката, не са ревниви. Но хванат ли ви в изневяра, свършено е с вас. Скандалът ще е грандиозен. Молете за пощада, гърчете се, обяснявайте… На рационално ниво ще ви разберат, но никога няма да ви простят.

Лъв

Може малко да се “самоубият”

Първо, въпросът не е дали той ви обича. Докато сте с Лъва, не смейте дори да поглеждате встрани. Бездруго би трябвало да сте заслепени от сияйната му хубост, така че какво толкова ще видите? Само черни петна. Власт, контрол и достойнство. Това е най-важното за Лъва. Ако сте неговата половинка, той ще ви дебне зорко. Не би се поколебал да направи сцена, да крещи, да плаче, да се бие, дори да се “самоубие” – но само малко, колкото да съжалите за постъпката си. Това пък се дължи на театралната страна на характера му.

Дева

Трупат тиха

омраза

Девата не губи самообладание и изглежда уравновесена, но може да кандидатства за признанието най-ревнив зодиакален знак. Възпали ли се центърът на ревността им, в тях всичко започва да ври и да кипи. Привидно ще останат спокойни. Няма да отворят въпроса, докато не получат сериозни доказателства след обстойно разследване. Докато трае това, Девите мълчаливо трупат омраза и омерзение. Отношенията във връзката охладняват и в крайна сметка партньорът би предпочел да му спретнат един хубав скандал и да се приключи с цялата история.

Везни

В тях цъка

адска бомба

Везните има две основни цели в живота – да ги харесват и да няма скандали. Но заради неувереността си често получават пристъпи на ревност, които прецакват цялата им житейска философия. И вместо да си гледат спокойствието, започват да се оглеждат дали не са станали жертва на изневяра. Това тайно и позорно чувство ревността остава дълбоко прикрито, докато един ден избухне като адска бомба право в лицето на клетия партньор. Тези пристъпи са свирепи, зловещи и неконтролируеми. Не ви трябва да се превръщате във враг на Везната.

Скорпион

Ще ви скъсят живота

То е ясно – неслучайно всички се боят от Скорпиона. Те са най-ревнивият знак в зодиака. Правото да носят тази титла им дават две неща. Първо, фактът, че ревнуват от всекиго и от всичко – от котката, която се е отъркала в крака на любимия, от бившето гадже, от жената/мъжа зад щанда, с които е разговарял/а, дори от слушалките на телефона – защото партньорът/ката слуша музика, а тя го/я изолира от Скорпиона. И втората причина да са най-ревнивият знак е, че, когато ревнуват, са в състояние дори буквално да ви скъсят живота.

Стрелец

Не ги

предизвиквайте

Тези жизнерадостни и леко чалнати хора Стрелците рядко ревнуват. Но ако им се случи, няма да си признаят, че са се поддали на зеленоокото чудовище, както му казва Шекспир. Ще си се гърчат тихичко, а щом се окаже – или щом си въобразят, че се е оказало, че наистина сте ги предали, ще ви бият шута. В сърцето на Стрелеца няма прошка за предателството. Той не трупа яд и злоба, но най-добре не го предизвиквайте, защото нелоялността ви може да извади на бял свят другото му лице – а то е гледка, пред която и насън не бихте искали да застанете.

Козирог

Без ярост, само кротка злоба

Козирозите ревнуват през цялото време, но ако ги питате – никога. За щастие пристъпите им на ревност не траят дълго. Понеже не умеят да говорят за чувства, така и няма да разберете какво става. Но ако сте ги накарали да страдат, не се надявайте това да бъде забравено или простено. При подозрение не са като Девите и Телците и няма да се впуснат в разследване. Няма да се отдадат на яростен пристъп като Лъвовете и Близнаците. Ако разберат, че са били измамени, те просто ще си тръгнат. Ако Козирог ви мами, ще е дискретен и няма да научите.

Водолей

Не ви дават

време да обясните

Водолеите са най-малко ревнивият от всички знаци. Те по принцип са непредсказуеми, неразгадаеми и въобще крайно ненормални като емоционалност, но обикновено не изпитват ревност. Ако изпитат, моментално ще ви зарежат, без сълзи, без скандали, без изясняване на чувствата. Защо ли? Защото сте ги поставили в такова положение – да страдат и да деградират в тъмните обятия на това долно чувство. За тях в такава връзка няма смисъл. Ще си тръгнат толкова внезапно, че дори няма да ви дадат възможност да си отворите устата да обясните.

Риби

Стават много

груби

В първичния бульон на чувствата, в който плуват повечето Риби, има всякакви течения. А когато се случи да попаднат в ледените потоци на ревността, те изпадат в панически гърч и пляскане с опашки. Което в реалния живот се изразява в крайна грубост и опит да ви унижат пред колкото се може повече хора. Един вид “танто за кукуриго” – вие сте ги наранили, сега те вас. От любимия човек Рибите изискват внимание и вярност. Не че те самите никога не изневеряват. Сами разбирате, че това е невъзможно – с тяхното голямо сърце, пълно с обич.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Крановете падат, комисионите не!

Следваща статия

Армията на САЩ стана за смях!

Други интересни