Москва недоволства от оръжейни доставки за Сирия през България!

Автор: Няма коментари Сподели:

Белият дом изрази загриженост от съобщенията, че Русия струпва въоръжение в района на Алепо, предаде Ройтерс. Притесненията са, че войските на Башал ал Асад подготвят нова офанзива срещу града, контролът върху който е разделен между правителствените сили и тези на сирийската опозиция.

US медии съобщиха, че Русия струпва артилерия край Алепо, и то само седмици, след като обяви частично изтегляне на военното си присъствие там. Имало данни и за увеличен брой на руските бойни хеликоптери в Сирия.

“Смятаме, че струпването на руско въоръжение в Сирия ще има негативни последствия. Според нас е най-добре усилията да се фокусират върху подкрепа на дипломатическия процес”, заяви Бен Роудс, зам.-съветник на Барак Обама по националната сигурност.

Същевременно МВнР в Москва изрази притеснение от информации в медиите за американски доставки на големи пратки оръжие по съветски образец за сирийската опозиция, извършвани през територията на Румъния и България.

Информацията бе съобщена от авторитетното US издание Janes’s Defense. Според него през пристанище Бургас е извършен трансфер на “поверителен” товар в Йордания, който най-вероятно е с военно предназначение и ще се използва от опозицията на Асад.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Днес е Лазаров ден!

Следваща статия

Некачествен или замърсен газ чупи газовите уредби на колите!

Други интересни