Яценюк подава оставка!

Автор: Няма коментари Сподели:

Украинският премиер Арсений Яценюк обяви готовността си да подаде оставка, съобщи агенция Unian.

Пряко в ефира на украинските телевизии той заяви в програмата „10 минути с премиера”, че на 12 април оставката му ще бъде внесена за разглеждане във Върховната Рада.

Решението ми е продиктувано от няколко причини – политическата криза в държавата, която е изкуствено създадена, желанието да се смени едно лице заслепи политиците и парализира волята им за реални промени в страната,процесът за смята на правителството се превърна в налудничаво бягане на едно място, авторите на кризата станаха заложници на обстоятелствата и превърнаха всички нас в заложници – правителство, общество, държавата, изтъква Яценюк в обръщението си.

Той изтъква още, че въпреки обстоятелствата, независимо от абсурдността на положението и безсмислието на обвиненията е предложил план за изход от кризата, казвайки на президента, народа и парламента, че не се държи за поста. Ръководството на правителството, по думите му, е бреме, то е инструмент, а не привилегия.

Не трябва да се допуска едно нещо, подчертава той – дестабилизация на изпълнителната власт по време на война, тази перспектива е неизбежна, ако след оставката веднага не бъде избрано ново правителство, изтъква още Яценюк.

Припомняме, той пое поста премиер веднага след бурните месеци на Майдана и сваляне на президента Янукович.

Източници от управляващата партия „Блокът на Петро Порошенко” заявиха, че са почти сигурни, че новият премиер ще е Владимир Гройсман – настоящ председател на Върховната Рада.

От БПП информират, че ще гласуват за оставката на Яценюк. Партията на Порошенко е поставена в тежка ситуация, тъй като оглавяваната от нея коалиция бе напусната последователно от „Баткивщина”.

https://news.bg

Предишна статия

Най-скъпите футболни отбори!

Следваща статия

Криминално – политическа приказка “Хунта”!/част 4/

Други интересни