НАЙ-РАЗУМНИЯТ И НОРМАЛЕН СВЕТОВЕН ЛИДЕР В МОМЕНТА Е ИЗКАРАН ЛУД, ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЕ ЛУДОСТТА НА ДРУГИТЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

НАЙ-РАЗУМНИЯТ И НОРМАЛЕН СВЕТОВЕН ЛИДЕР В МОМЕНТА Е ИЗКАРАН ЛУД, ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЕ ЛУДОСТТА НА ДРУГИТЕ.

ПУТИН ДЕЙСТВА РАЦИОНАЛНО В ТАЗИ НАЛУДНА СРЕДА ЗА ДА ОПАЗИ ГРАНИЦИТЕ НА СВОЯТА СТРАНА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ЗАПАДНО БЕЗУМИЕ И ОТ НЕГОВАТА ЕНЕРГИЧНА АГРЕСИЯ

През комунизма си мислехме, че „Полет над кукувичето гнездо“ е писана от Кен Киси за нашия соцлагер. Тя си беше писана за Запада, а Милош Форман я екранизира в Холивуд гениално, защото беше побягнал от соца, та се получи филм за универсалната лудница.

Обратно на масовото мнение, което напълно разбирам, мисля, че Путин днес е в ролята на Джак Никълсън.

Най-разумният и нормален световен лидер в момента е изкаран луд, за да се оправдае лудостта на другите около него и за да се легализира собственото им девиантно поведение през последните десетилетия. То е като във филм – психопатите, които са мнозинство ти повтарят, че си луд и на края по неволя започваш да се държиш като такъв, защото не ти оставят друг избор.

Агресията на Запада е пасивна и е от хистеричен женски тип. Бесът Me Too. Домашно насилие с обратен знак. Руши мъжката психика на света. Сигурно я има описана в учебниците по психиатрия, аз съм я чел у Ерих Фром. Това е свят без логос, който фантазира, че е въплъщение на логоса. Движи се само от повърхностни клишета, произвеждани в индустриални количества от телевизията, интернет и образите. И от плитките си банални емоции, които приема за „уникални“. Свят без онтология, който няма съпротивителни сили и се е оставил да го веят бесовете, както намерят за добре. Има нещо от Булгаков (руски писател от Киев), нещо от кабалата и учението ѝ за клипот, но най-вече от холивудската индустрия за живите мъртви, белобродниците, вампирския дискурс – много добър усет за устрема на този свят към нищото, външната тъмнина, както се казва в Библията.

Путин, който е бивш кагебист в православна традиция, реши да действа рационално в тази налудно-инфернална среда и да опази границите на своята страна от американското западно безумие и най-вече от неговата енергична агресия. Това, което прави в момента е да се отбранява, както се отбранява мъж от полудяла, истерична жена, която иска да го погуби и да види главата му на тепсия, крещейки, че отбраната му е агресия. Не неговата, а на неговата страна, в която все още е останал Логос.

Това е моето убеждение за ситуацията в момента и няма никакви рубли, които могат да го платят.

                                     Явор Дачков                      https://afera.bg/

Предишна статия

А след като нямаме свобода на словото, няма и демокрация!

Следваща статия

България ще бъде силна само ако успеем да се съхраним! С достойнство!

Други интересни