Българин е сред 40-те най-перспективни млади банкери в Европа!

Автор: Няма коментари Сподели:

В тазгодишната класация на престижното издание Financial News едно име прави особено впечатление – това на българина Александър Каролев, син на популярния у нас икономист Владимир Каролев.

Каролев-младши е нареден сред 40-те най-перспективни млади инвестиционни банкери на Стария континент. Той е определен като една от изгряващите звезди на финансовата сцена от близо 100 банкери,  до които се е допитало изданието.

Българинът спечелва признанието на големите играчи в сектора с участието си в две големи сделки – облигационната емисия за 500 милиона долара на турския мобилен оператор Turkcell и еврооблигационната емисия на Литва за 1.5 милиарда.

Каролев взема участие в тях на едва 27-годишна възраст, което го прави и най-младият представител в тазгодишната класация на изданието. Средната възраст на хората в 40 under 40 е 35 години.

Александър Каролев работи от септември 2015 година в подразделението на френската банка BNP Paribas в Лондон. Кариерата му започва в британската HSBC, като минава за кратко и през Българската народна банка.

https://money.bg

Предишна статия

Най-опасните вулкани в света!

Следваща статия

2 250 евро месечно за всеки гражданин. Доживот!

Други интересни