Турската полиция предупреди!

Автор: Няма коментари Сподели:

Главното управление за безопасност (ГУБ) на Турция предупреди за възможни терористични актове в страната от “Ислямска държава” по време на празничните дни за католическия Великден (който е тази неделя – б.р.), съобщи ТАСС, позовавайки са на телевизия NTV.

В разпространени указания по полицейските управления в цялата страна се отбелязва, че членове на “Ислямска държава” могат да провеждат разузнаване в местата, свързани с религиозните обряди, където има висока численост на християните и юдеите, в консулства, посолства, както и фондации на лица, които не са мюсюлмани.

От ГУБ предупреждават именно за възможни атаки от терористи. В тази връзкана полицаите им е указано да следят изключително внимателно обстановката, да осъщетсвяват щателен контрол около църкви и синагоги и да се готвят за бърза реакция на каквито и да са провокации и нападения.

Освен това властите предупреждават и за вероятността от нападения на мисионери в различни региони на страната. 

Тези нападения може да идват от “Хизбулла” и влизащи в нейния състав групировки, които по-рано са заявявали  своето недоволство от мисионерите, които раздавали на населението християнски свещени книги и брошури.

https://news.bg

Предишна статия

СЕКРЕТАР НА ОБЩИНА ХИСАРЯ.

Следваща статия

В неделя (27 март) преместваме часовниците!

Други интересни