КАМЕРИ ЩЕ СЛЕДЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !

Автор: Няма коментари Сподели:

   По инициатива на Районния прокурор- Мутафова, съвместно с Областния управител Здравко Димитров, на 22 март се събраха кметовете на Пловдивска област, директорът на ОДМВР – Христо Разсолков, директорът на ТД на ДАНС – Николай Петров, заместник – окръжният  прокурор – Галин Гавраилов, за да обсъдят въпроса за битовата престъпност. Макар, че няма ръст на престъпленията, спрямо миналата година и има двойно повече разкрити престъпления, кметовете изразиха тревогата си от това, което става  в малките населени места.

    Затова се реши да бъде изготвен регистър за видеонаблюдения в малките села. Ще се следи за техническото състояние на съоръженията и експлоатацията им. Целта е да се представят по- качествени данни за различните престъпления против собствеността и против личността на гражданите. Предстои създаването на работна група с представители на различни институции.

    Кметовете на общините поискаха разширение на правомощията на служителите от общинската охрана и засилено наблюдение на къщите на самотните хора.

                                                    Тракийски свят

Предишна статия

Красная королева./на руски език 1 серия/

Следваща статия

ИЗЛЕЗЕ ЛИТЕРАТУРЕН СБОРНИК „ИЗВОР” !

Други интересни