ИЗЛЕЗЕ ЛИТЕРАТУРЕН СБОРНИК „ИЗВОР” !

Автор: Няма коментари Сподели:

   Народно читалище „Иван Вазов” в Хисаря, или по- точно библиотечният отдел зарадваха любителите на хубавата книга с нов сборник на хисарски автори.

     Изминаха десет години от издаването на първия сборник, но библиотекарките Яна Стойнова и Дарина Милева не се отказаха от идеята да популяризират талантливите хора от града и общината.

    В сборника са поместени творбите на двадесет и четири автори. Някои от тях имат издадени книги, но не всеки има възможност да види творбите си отпечатани. Затова радостта на тези хора е огромна.

    Ако отворите сборника, ще прочете произведения на Атанас Кънчев, Борислав Ганчев, Евгения Хука – Вълкова, Ирина Кирилова, Стоянка Ангелова, Невяна Богданова, Бета Наур, Владимир Федотов, Димитър Писков, Диана Чикендова, Калин Барбов, Мария Чулова, Нели Бъзева, Петър Дидов, Росица Спиридонова, Стоян Стехов, Теодор Кочев, Цветелина Танева, Юлия Вапцарова.

    За съжаление някои от авторите няма да могат да четат  творбите си, защото през този десет годишен период са починали. Това са Гатьо Дюлгеров, Георги Мишев, Лилия Фурлинска, Петър Караиванов, Стоян Бочуков. Но след себе си остават слово, което ще се чете от живите.

     Литертурният сборник „Извор” излезе от печат, благодарение на парите, дадени от община Хисаря. Така трябва да се прави в днешно време – да се дават пари за култура и то не само за книги, а и за откупка на картини, които ще създадат един художествен фонд на общината. С времето той ще става все по- скъп.

     Литературният сборник „Извор” е едно доказателство, че въпреки сложното време, в което живеем, има творци, които търсят хубавото и превръщат в слово сложната си душевна същност.

       
                                           Тракийски свят

Предишна статия

КАМЕРИ ЩЕ СЛЕДЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !

Следваща статия

РАДОСТ ЗА БСП !

Други интересни