Прочистване от шлаки, токсини, тежки метали.

Автор: Няма коментари Сподели:

                                           автор: kasnaprolet9999  

Предоставям на Вашето внимание шестата статия в поредицата “десетте лесни стъпки към здравето” на Пламен Бенински:


Прочистване от шлаки, токсини, тежки метали.

Боклук се натрупва навсякъде в тялото – в органите, кухините, клетките. Натрупва се поради неправилно хранене, непиене на вода, обездвижване. Тялото, задръстено с отпадъци, е болно. Липсва енергия, органите работят лошо, развиват се различни заболявания. Прочистването е решаващо при лечението на всички болести, а при някои болести е основата на лечението (Паркинсон, Аутизъм). Ето какво и как да прочистим:
– Червата. Клизмите и промиването чрез пиене на солена вода (шакха праксалана) имат ефект, но за истинско пречистване на дебелото черво от фекални камъни, яйца на паразити и др. е необходима колонхидротерапия.

– Черен дроб. Прочистване на каналите и на жлъчния мехур от билирубинови камъни се прави най-бързо и най-добре по метода, описан от Хулда Кларк – с грейпфрут, зехтин и английска сол.

– Бъбреци. Прочистването от песъчинки и стопяването на камъни става с пиенето на билкови смеси. Необходимо е обаче да се знае вида на камъните, от това зависи билковата смес. Добри рецепти за бъбреци са тези на проф. Ламрев и на проф. П. Манолов.
Все пак, въпреки че съм билкар при камъните препоръчвам литотрипсия.

– Кръвоносни съдове. Прочистването с Бабини зъби, Водно пипериче, екстракт от кестен, прави чудеса при холестеролови плаки, разширени вени, хемороиди, инфаркти и инсулти.

– Лимфна система. Добри резултати дава прочистването с бяло грозде – необходимо е 10 дни да се изяжда по един килограм грозде без нищо друго.

– Стави. Прочистването на ставите е важно при артрит, артроза, спондилит,подагра и др. Има много рецепти, но лично съм се убедил в ефикасноста на прочистването с Дафинов лист.

– Кръв. Прочистването на кръвта след химио и лъче терапия се прави с “Хитозан“. Тези фини фибри абсорбират токсините от кръвта. Прочистването при други заболявания се прави с чай от Коприва. Чаят от Коприва може да се пие много дълго време- дори и една година.

– Тежки метали. Пиенето на фреш сокове е най-доброто достъпно средство за самоочистване от тежки метали. Пиенето на дистилирана вода е вторият начин. Все пак вливането венозно на ЕДТА (етилен-диамин-тетраацетат) свързва и извлича тежките метали най-пълноценно. За съжаление, това не може да се прави в къщи.
За да има успех прочистването, първо трябва да спрем да цапаме. Ако продължим чрез храната, въздуха, водата, през устата, кожата и белия дроб да вкарваме боклук никакво прочистване няма да има резултат.
Какво, как, от къде влиза в организма ни трябва да открием сами. Мислете, наблюдвайте! Никой лекар няма да дойде у вас и да види например мухъла под леглото!.”
Пламен Бенински

Природата пак се обновявя, редно е и ние да направим опит да обновим телата си. Ще направя малък коментар на статията на Бенински, в часта билколечение, свързано с прочистването на телата. 

Една много страхотна билка за махане на  камъните и пясъка в бъбреците е Мечото ухо. За него имам постинг, вижте Тук.

Друга интересна билка в това отношение е полският хвощ, снимката съм я правила миналото лято, а постингът за него може да видите Тук.
Освен че се препоръчва при бъбречно и жлъчокаменна болест, експериментално е доказано, че полският хвощ оказва дезинтоксикационно действие, като способства за изхвърлянето на оловото от организма. 

За бабините зъби съм напълно съгласна, че чистят кръвоносните съдове и мисля, че са напълно достатъчни в това отношение.Освен кръвоносните съдове, чистят холестериновите плаки от стави и меки тъкани, където също се наслояват и пречат на нормалното им функциониране. Това са панкреас, мускули, простата, яйчници и пр. Снимката ми е от миналото лято, бабините зъби вече са се разпрострели и по скалите на Поморие.
За тях имам много постинги, повечето от тях сигурно ги помните, но на новите членове в блога препоръчвам да погледнат Тук:

За прочистване на лимфната система е много добро жълтото еньовче. Ето една снимка на Вася Костантинова, където на преден план, пред жълтото еньовче, е белият равнец, прекрасна билка за прочистване и заздравяване на стомаха. За еньовчето погледнете Тук.

И все пак, не мога да не спомена и глухарчето, което винаги препоръчвам на пролет, заедно с копривата, защото пречистват черният дроб и кръвта.

Ето ги душиците, как са се гушнали в ранна пролет. За глухарчето прочетете Тук. Копривата също не съм я пропуснала, погледнете Тук.

Ще завърша с кориандъра, който е мощна оръжие за изчистване на всякакви отрови и тежки метали в организма. За него вижте повече Тук.
Напълно съм съгласна с Пламен Бенински, че трябва да прекратим вкарването на буклук в тялото си, но това не е винаги възможно с днешния начин на живот. В тази връзка погледнете и клипчето.

                                                                              https://www.youtube.com

http://kasnaprolet9999.blog.bg

Предишна статия

ПО – КЪС ПЪТ – ПОВЕЧЕ МИЛИОНИ!

Следваща статия

Пипи – дългото чорапче!

Други интересни