НАРУШЕНИЯ В ИЗБОРНИЯ ДЕН В НОВО ЖЕЛЕЗАРЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

     Днес – 13 март 2016 година в село Ново Железаре – община Хисаря се провеждат избори за кмет. Кандидатите са трима от три  различни партии. 

Те  имаха същите кандидати на изборите за местна власт на 25 октомври 2015 и на втория тур на 1 ноември, когато останаха само двама кандидати. Двамата спечелиха равни гласове и затова Президентът насрочи нови избори за 13 март 2016.

    Всеки иска да спечели кметския стол, но зависи какви средства използва и кога ги използва. Законът позволява това да става до 12 часа през нощта в петък.

    Жители на Ново Железаре  се обадиха в сайта, че днес, в деня на изборите, в селото е бившият  кмет на община Хисаря и сегашен общински съветник – инж. Пенка Ганева. 

Тя е забелязана  да обикаля къщите в селото, заедно с Бончо Марински – жител на селото. Предполага се, че те агитират в полза на кандидата на партията, от която е избрана Ганева. 

Никой не знае какво става  при тази обиколка, на кого какво се обещава и на кого какво се дава.

    Агитирането в изборния ден не е позволено от Изборния кодекс и това, което е станало в Ново Железаре не е в хармония с изскванията  партиите да не се намесват  в агиация и пропаганда нито в събота – деня за размисъл, нито в неделя, когато се провеждат изборите.

                                                                                                                                   Тракийски свят

Предишна статия

11-те компании с най-много милиардери!

Следваща статия

Жак Фреско промени света и навърши 100 години!

Други интересни