ТРИ ДНИ ДО ИЗБОРИТЕ В НОВО ЖЕЛЕЗАРЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

                 ТРИ ДНИ ДО ИЗБОРИТЕ В НОВО ЖЕЛЕЗАРЕ

     Всичко има първи път. Така се случи в Ново Желазаре на изборите за местна власт на 25 октомври 2015 година.

Тогава в селото не можаха да си изберат кмет, макар че имаха трима кандидати: Станислав Ненков Мерджанов от БСП,  Рангел Илиев Китенски от Партия на зелените и Петър Атанасов Ненов от ГЕРБ.

Избирателите според избирателните списъци бяха 257. Мерджанов от БСП  спечели 44 гласа, Рангел Китенски от Партия на зелените – 82 и кандидатът на ГЕРБ – Петър Ненов – 82 гласа.

    Общинската избирателна комисия допусна до втори тур Рангел Китенски и Петър Ненов. Но и тогава избирателите дадоха равни гласове за двамата кандидати.

     С указ на Президента на 13 март 2016 година ще има избори за кмет в Ново Железаре.

Останаха три дни. Безспорно,  от БСП ще продължат борбата. Така са свикнали – напред и само напред.

ГЕРБ, след като изгубиха най – важното кметско място – кмет на община Хисаря, ще направят всичко възможно да имат поне кмет в едно от най- малките села на общината.

Партия на зелените ще направи така, че техният човек да стане кмет, като убеждават  избирателите, че те са управляваща партия в тази община.

    Агитацията свръшва в петък в 12 часа през нощта.

Това е денят, в който председателят на Общинската избирателна комисия – адвокат Костадин Атанасов, инж. Янко Янков – член на комисията, представител на Националния фронт за спасение на България и Валя Тинтикова – главен специалист на ОТО на Общинския съвет, ще бъдат в София, за да вземат бюлетините за кметове на Ново Железаре.

Няма съмнение, че Валя Тинтикова и господата от Общинската избирателна комисия ще донесат недокоснати бюлетините.

Те ще бъдат придружавани от полицеска кола със служители от  Районното управление на МВР – Хисаря до столицата и обратно.

     Още нещо няма съмнение – подготовката на секцията в Ново Железаре с кабинка, с доставени навреме бюлетини, с компететни членове на секционната комисия.

    От 257 човека по избирателни списъци на 25 октомври 2015 година в избирателните кутии бяха намерени 215  бюлетини, от които  седем недействителни.

 Ще има ли мобилизиране на избирателите и решили ли са на 13 март да си изберат кмет – това зависи само от  жителите на Ново Железаре.

   С решение на Общинската избирателна комисия № 224 от 9 февруари 2016 година е регистриран кандидатът Станислав Мерджанов от БСП. Същият ден има още две решения на комисията – № 225 за регистрирания Рангел Китенски от Партия на зелените и № 226 за кандидата на ГЕРБ – Петър Ненов.

    С решение № 227  от 10 февруари 2016 година след жребий  е определен реда на бюлетините.

№ 1  – БСП

№ 2  –  ГЕРБ

№ 3 – Партия на зелените

     Трима кандидати, един от тях ще стане кмет на Ново Железаре.

                                                                                                  Тракийски свят

Предишна статия

България през вековете!

Следваща статия

Милиардерът, собственик на Ikea…

Други интересни