Най-романтичните острови по света!

Автор: Няма коментари Сподели:

Всеки си мечтае понякога да избяга на “самотен” остров. Идеята за романтично бягство от ежедневието е безкрайно привлекателена, пък дори и само да си помечтаеш в дъждовен ден.

Диви острови по света има много, но все пак е хубаво да има някой, който да ви носи коктейлите, така че ви предлагаме топ 10 на най-романтичните острови по света.

Мавриций

                    Мавриций

  1. Мавриций, Източна Африка

Островът се намира в Индийския океан, край бреговете на Източна Африка. Мавриций е едновременно биологично чудо и ефектна курортна дестинация. Едва ли има по-добра посока за луксозно убежище сред дивата природа, където може да видите всякакви екзотични животни и девствени плажове с тюркоазени води.

Сейнт Барт

                Сейнт Барт

  1. Сейнт Барт, Карибите

Този малък отрязък земя е под френски флаг и се намира в Карибския басейн. Островът е известен със знаменитостите, които имат лъскави вили там и с бляскавите партита, които се организират. С качествени ресторанти, красиви пешеходни преходи, луксозни хотели, както и отличителен европейски дух, това е един островен рай, споделят щастливци пътували до мястото.

Санторини

            Санторини

  1. Санторини, Гърция

Санторини е най-южният остров от Цикладите. Той е вулканично формиран остров с драматични скали, древни руини,  живописни градове, които са истинско вдъхновение за всеки турист.

Боракай

           Боракай

  1. Боракай, Филипините – Това е съвсем мъничък остров – малко под четири квадратни мили в Западните Филипини и е най-близо до тропическата идилия, която търсите. Отличава се с нежни брегови линии и впечатляващи залези. Има всел нощен живот и е едно от най-привлекателните туристически места в Югоизточна Азия.

    Снимка 222506

  2. Големият остров, Хавай

Най-големият остров на Хавай има невероятно разнообразен пейзаж – от заснежените върхове на един от световните най-активни вулкани (Килауеа), до тропически заливи и приятни зелени полета. Вулканът в Националния парк е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство – там има повече от 140 мили пешеходни пътеки. Пътешествениците могат да направят приключенски поход през горите, през черни полета от лава, до назъбените върхове, а после да отидат на плаж.

Снимка 222510

  1. Сейнт Китс и Невис, Карибите

Невис и Сейнт Китс са два малки братски острова, които пътешественици определят, като скъпоценните камъни на Карибите. Островите са наситени с живописни брегове, захарни плантации, и няколко луксозни туристически хотела.

Снимка 222514

  1. Виекес, Пуерто Рико

Остров Виекес заема около 55 квадратни мили от Карибите. Достъпът е лесен – 25-минутен полет от столицата Сан Хуан ви отвежда до едни от най-красивите плажове по света. Уникален е черният пясък на плажа Негрита.

Снимка 222513

  1. Сейнт Лусиа, Карибите

Природата не може да е по-пищна и по-фотогенична от тази на острова Сейнт Лусия. Двете планински вулканични кули на южния край на острова го правят запомняща се и спираща дъха гледка. Покрит с тучна тропическа гора и луксозни курорти, това е  една от най-популярните дестинации за истински меден месец.

Муреа

                    Муреа

  1. Муреа, Френска Полинезия

Разположен северозападно от Таити, островът е заобиколен от светло синя лагуна, която обгражда високи вулканичи планини, стърчащи зад плажове с бял пясък. На острова могат да се разгледат и руините на храмове, построени от древните полинезийци.

Бора Бора

        Бора Бора

  1. Бора Бора

Защитена от бариерен риф, известната лагуна на Бора Бора притежава всички цветове на дъгата. Само трябва да сте нащрек от скатове и акули. Луксозните места за настаняване на острова са най-вече сламени  бунгала, разположени точно над водата.

https://lifestyle.bg

Предишна статия

Милиардерът, собственик на Ikea…

Следваща статия

Щяха ли да накажат Мария Шарапова, ако се казваше Мери Ноубъл?

Други интересни