Бил Гейтс отново е начело!

Автор: Няма коментари Сподели:

Бил Гейтс отново е начело на класацията на сп. Форбс за най-богатите хора в света. Съоснователят на “Майкрософт” оглавява класацията на сп. “Форбс” през 17 от последните 22 години. С най-голям скок в списъка на милиардерите е шефът на “Фейсбук” Марк Зукърбърг, който вече е № 6 (при №16 през м.г.).

Състоянието на 60-годишния Гейтс се оценява на 75 млрд. долара, т.е. с 4,2 млрд. долара по-малко спрямо миналата година, когато отново той беше начело на списъка на най-големите богаташи в света. 

Втори е 79-годишният испанец Амансио Ортега, ръководител на модна империя, включваща марката “Зара”. Той има 67 млрд. долара, или 2,5 млрд. долара повече, спрямо миналата година, когато беше четвърти по богатство. 

Американският инвеститор Уорън Бъфет е трети с 60,8 млрд. долара, а четвърти е мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим с 50 млрд. долара. Сред включените в класацията Слим е загубил най-много пари през миналата година – 27,1 млрд. долара. 

Шефовете на “Фейсбук” Марк Зукърбърг и на “Амазон” Джеф Безос за първи път са сред десетимата най-богати на планетата със съответно 44,6 млрд. долара и 45,2 млрд. долара.

Милиардерите в света са 1810, посочва “Форбс”. Миналата година са били 1826. Общо те притежават 6,48 трилиона долара спрямо 7,05 трилиона преди година.

Държавата с най-много милиардери е САЩ (540), следвана от Китай (251), Германия (120), Индия (84) и Русия (77).

http://www.trud.bg

                                        Bill Gates

  • $75.8 Billion

  • 2016 Billionaires Net Worth

  • $75 Billion

  • Cofounder, Bill & Melinda Gates Foundation

Age
60
Source Of Wealth
Microsoft, Self Made
Self-Made Score
8
Residence
Medina, WA
Citizenship
United States
Marital Status
Married
Children
3
Education
Drop Out, Harvard 

                    //trakiaworld.com

Предишна статия

До България стигат горива от „Ислямска държава“!

Следваща статия

Утре ще бъде топло и слънчево!

Други интересни