Светът е в трета световна война!

Автор: Няма коментари Сподели:

Бившият съветски президент Михаил Горбачов предупреди, че светът преживява много опасен период, заплашващ света най-малкото с нова студена война, предаде агенция „Новости”.

По думите му, проблемите не може да бъдат решени чрез бойни действия и връщане към милитаризацията. Той допълва, че е необходима конструктивна политика, водене на диалог.

„Смятам, че сега преживяваме такъв опасен период. Той може да доведе като минимум до нова студена война. Тя вече е факт. И този, който си мисли, че ще спечели… Всичко това е глупост! Нито ние ще се поддадем, нито те ще се поддадат. Едно е необходимо: да се занимаваме със световна политика, конструктивна политика. И да се движим към света.” – коментира Горбачов, непосредствено преди да навърши 85 години, в интервю за телевизионния канал РЕН ТВ.

Той допълва, че скоро ще излезе с конкретни предложения в тази посока, както и че няма намерение да стои настрана от политиката.

Не излизам от политиката... 55 години в политиката – това нещо. Нямам планове. Имам асамо един план – няма да стоя настрана.” – категоричен е експрезидентът.

Той споделя, че подготвя статия, която му е трудно да озаглави, тъй като в съзнанието му непрекъснато изплува „Война и мир”. Според Горбачов, отговорът може да бъде само „мир”.

„Много хора смятат – и аз съм близо до това виждане – че вече тече гражданска война. Тече трета световна война. Вече стрелят. Прилага се оръжие за масово поразяване. Колосално нарастват военните разходи. Става всичко онова, което преди време ни доведе до ръба на пропастта. Първото, което бих казал – да спрем това. Но как да го спрем, след като се появяват нови страни с оръжие? Заплахата за света е голяма.” – предупреждава Горбачов.

По думите му, ООН е изтикана встрани от нормализирането на ситуацията в света – организацията прави твърде малко, а силите на организацията трябва да се използват. Той допълва, че създаването й е било огромен успех за човечеството.

https://news.bg

Предишна статия

Неравенството в доходите!

Следваща статия

Транспорта на бъдещето!/на руски език/

Други интересни