България е първа за почивка на руснаци през 2016 год.

Автор: Няма коментари Сподели:

РАЛИЦА СИМЕОНОВА

“България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руските туристи през 2016 г.”. Тези думи прозвучаха в Москва, в залата на Държавната дума на Федералното събрание на руската федерация. Каза ги Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия. Там българската министърка на туризма Николина Ангелкова представи страната ни като целогодишна дестинация. В парламента в Москва бяха също шефът на комисията по икономическа политика Петър Кънев и посланикБойко Коцев. Сред домакините е Иван Мелников, първи зам-.председател на Държавната дума.

Визитата на българската делегация, оказва се, е голям успех, казват дипломатически източници. Подобно изслушване на български министър не е имало повече от 27 г.

Олег Сафонов е заявил, че мерките на София за насърчаване на руските туристи дават все по-добри резултати. Той разказал за срещата си у нас преди около месец с премиера Бойко Борисов, който декларирал, че България е сигурна дестинация за руснаците. В Москва Ангелкова пък ги е призовала да открият България не само за лятна, но и за планинска и спа почивка.

Битката е кой да привлече 3,5 млн. руснаци, които след инцидентите с техни самолети в Египет и Турция търсят почивка, казват експерти. Конкуренти на България в момента са Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминикана и др.

Руският туристически шеф Олег Сафонов и министър Николина Ангелкова в София на 29 януари.

https://www.24chasa.bg

Предишна статия

Милиарди не се ловят с доклади!

Следваща статия

Apple Стив Джобс!

Други интересни