Apple Стив Джобс!

Автор: Няма коментари Сподели:

Стив Джобс остави огромно наследство. Той остава запомнен със завладяващата си отдаденост към качеството (понякога граничеща с безпощадността), невероятния успех и неоспоримата визия.

Тази седмица иноваторът щеше да навърши 61 години.

Представяме ви някои от най-мотивиращите и провокиращи мисълта негови думи, събрани от изданието Business Insidеr.

  1. „Да си спомниш, че все някога ще умреш, е най-добрият начин да избегнеш капана на мисълта, че имаш нещо за губене. Ти вече си гол. Няма причина да не следващ сърцето си”.

  2. „Наистина е трудно да се проектират продукти чрез фокус групи. Много често хората не знаят какво искат, докато не им го покажете”.

  3. „Това е една от мантрите ми – фокус и простота. Простото може да бъде по-трудно от сложното; трябва да работиш усилено, за да изчистиш мисленето си и да направиш нещо по-семпло”.

  4. „Не можеш да свържеш точките, гледайки напред; можеш да ги свържеш, само като се обръщаш назад. Затова трябва да имаш вяра, че те ще някак ще се свържат в бъдещето ти. Трябва да вярваш в нещо – в инстинкта си, съдбата, живота, кармата, каквото и да е. Този подход никога не ме е разочаровал и промени всичко в живота ми”.

  5. „Работата ще заема голяма част от живота ви. Единственият начин да бъдете истински удовлетворени е да правите това, което смятате за чудесна работа. Единственият начин да вършите страхотна работа е да обичате това, което правите. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите. Не се примирявайте. Като при всички въпроси, свързани със сърцето, ще разберете, когато сте го намерили. И, както с всяка добра връзка, ще става все по-добре и добре с години. Така че продължавайте да търсите, докато не го откриете. Не се примирявайте”.

  6. „Да съм най-богатият човек на гробището не ме интересува… Да си лягам вечер, казвайки си, че сме сътворили нещо страхотно… това има значение за мен”.

  7. „Смятам, че ако направиш нещо и то се окаже доста добро, трябва да направиш още нещо друго чудесно, а не да се спираш на това твърде дълго. Просто разбери кое е следващото”.

  8. „Иновациите идват от хора, които се срещат по коридорите, звънят си по телефона в 22:30 ч. заради нова идея или защото са осъзнали нещо, което изцяло променя начина. по който сме мислели за даден проблем. Това са специални срещи на шестима души, извикани от някой, който смята, че е открил най-страхотното нещо и иска да чуе какво мислят другите за идеята му”.

  9. „Да бъда уволнен от Apple беше най-доброто нещо, което някога ми се е случвало. Тежестта от това да бъда успешен бе заменена от лекотата да бъде начинаещ отново. Това ме освободи да навляза в един от най-творческите периоди в живота ми”.

  10. „Когато бях на 17, прочетох един цитат, който гласеше нещо от сорта на: „Ако живееш всеки ден така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав”. Направи ми силно впечатление и оттогава в продължение на последните 33 години се поглеждам в огледалото всяка сутрин и се питам: „Ако днес беше последният ден от живота ми, бих ли искал да правя това, което ще правя днес?” Когато отговорът е „не” твърде много дни подред, знам, че трябва да променя нещо”.

  11. „Искам да оставя звън във Вселената”.

  12. „Иновацията различава лидера от последователя”.

  13. „Моят бизнес модел са „Бийтълс”. Те са били четири момчета, които са държали негативните си страни под контрол. Балансирали са се помежду си и общото е било много по-голямо от сумата от отделните части. Ето така виждам бизнеса: великите неща никога не се правят от един човек, те се правят от екип от хора”.

  14. „По-добре е да си пират, отколкото да служиш във флота”.

  15. „Понякога когато създаваш нови неща, правиш грешки. Най-добре е да ги признаеш бързо и да се заемеш с подобряването на другите си иновации”.                                                                                                                              https://money.bg

                                                                ЯНИЦА БОЯДЖИЕВА

Предишна статия

България е първа за почивка на руснаци през 2016 год.

Следваща статия

Новините – Хисаря.

Други интересни