Всички да мислим преди да пуснем бюлетината!

Автор: Няма коментари Сподели:

                     ПРЕДИ ДА  ПУСНЕМ БЮЛЕТИНАТА

        Дойдоха местните избори-поредните.

Съботата преди 25  октомври е за  размисъл и равносметка, за нови мечти и  надежди за  по-добро управление, за по-добър живот…

   Кой ще го осъществи това  управление  и  дали хората ще повярват на претендентите да се  разпореждат  с общината и нейните ресурси-човешки и материални?

 Не знам колко от  по-възрастните избиратели ще  отидат  до  урните след толкова  години на  лъжи и  голи обещания. Затова истината за управлението до сега не трябва  да се търси единствено в този мандат, а  доста  по-назад  във времето. 

Оказа се, че има частни интереси, които са се планирали дългосрочно в предишни мандати, а са се осъществили  в този. Това показват  заявителските материали в прокуратурата, касаещи дейността на предишни управляващи, които под друга  форма управляват и  днес.

    Кои са тези управници и  пак ли  се натискат за  властта и народната “любов” ? Кои са техните марионетки,” кукли  на конци”, които смятат да нагласят  във властта, а те  пак  да си въртят, чрез поставените си лица далаверите, да си уреждат  личните интереси?

   Задължително е да си отговорим на тези  въпроси, ако не искаме пак да ни направят  на будали-ние да си плащаме данъците, те да си пълнят джобовете за наша сметка. Ако се проследят  задкулисните игри на  участниците във  властта и  финансовите им обвързаности, независимо от боята на партиите им,  ще се види  кой какви ги е вършил, кой е  работил за собствените си  облаги до сега.

      Затова  трябва  да си отваряме очите и кандидат  по  кандидат, за тази  пуста власт, да проследим какви ги е вършил  в предишните мандати и  заслужава ли  доверието на  данъкоплатците. Трябва да гледаме не само мераклиите за кметове, но и кои застават зад  тях като съветници в  листите  им.

Ако кандидатът    за кмет  е почтен към избирателите да излезе пред тях и да обяви екипа си, с  който смята  да управлява. Да излезе  пред  хората и  да каже-този  ще е  зам-кмет, защото е честен и кадърен , а не  защото, ако  го назнача той  ще ми  донесе  гласове  на  балотажа…

Имаме такива  примери от  близкото ни минало,  които  доказват, че  сме избирали  хора,които са  били  заинтересовани  да  седнат на  кметския  стол на  всяка цена, безпринципни и безсъвестни. 

Същите сега се натискат  за съветници на  първа линия като   смятат  да  си  сложат кукла-марионетка за кмет и  пак да дърпат  конците в тяхна  лична изгода.

  Младите избиратели в  общината  едва ли са  наясно с далаверите на някои от ветераните в  общинската  власт и може  да  бъдат подведени с прекомерни обещания. 

Надявам се  по-възрастните около тях  да им помогнат в избора, за  да не  допускат  нашите грешки, защото от алчните и ежемандатни управници, свестен човек не може да влезе в управлението на  общината.

  Като се направи равносметка от онези  години до днес се вижда, че лъжата,манипулирането на  хората, купуването на гласове процъфтяват и ето до  къде ни  докараха.

  Обръщам  се към младите – не  вярвайте на тези, които ви  обещават много благини, ще  ви излъжат!

Бъдете отговорни към собственото си  бъдеще,защото още четири години тропане на  хорото и иди си-ела си на разходки  по  чужбина от този състав на  управляващи ни, значи съвсем да се обезкърви общината ни.

      Всички  да мислим преди  да пуснем бюлетината!

                                                    Росица Стефанова

Предишна статия

” АЗ МОГА”!

Следваща статия

Посолството на Руската Федерация в Дамаск – паднали са две мини!

Други интересни