Руската S7 Airlines иска да купи българска авиокомпания.

Автор: Няма коментари Сподели:

Акционерите на S7 Airlines разглеждат възможността да участват в капитала на една от българските авиокомпании, и по този начин да осъществяват полети от Москва до Европа през Украйна. Това заяви пред журналисти съсобственикът на руската компания S7 (под този бранд работи авиокомпания „Сибир”), Наталия Филева.

„Да ние и в България изпращаме документи за регистрация или придобиване на местен авиопревозвач…. Украйна е закрита и да летим до България е невъзможно, освен по заобиколен начин…”, заяви Филева, цитирана от ТАСС.

По думите й, на пазара работят няколко български самолетни компании, които могат да бъдат купени. “Всичките се продават, но засега искат цена, по висока от реалната”, отбеляза Филева.

„Нужно ни е да пресичаме Украйна, но ние не знаем, кога ще се договорят (правителствата в Москва и Киев за възстановяване на взаимните самолетни полети над двете страни – бел.)”,  добави Филева. 

През октомври 2015 стана известно желанието на авиокомпания “Сибир” (работеща под марката S7) да придобие европейска самолетна компания, но тогава нито конктретна страна, нито компания не се назоваха. Наталия Филева само заяви, че нейната компания разглежда активи в Европа, недалеч от Русия. 

В началото на февруари т.г. представители на компанията казаха, че S7 разглежда вариант да влезе в капитала на един от кипърските авиопревозвачи. В Кипър самолетни полети осъществяват три компании –  TUS Airways, Cobalt Air и Fly Orion. Националният превозвач Cyprus Airways банкрутира. 

Що се отнася до България, то основният авиопревозвач е Bulgaria Air. Международни полети извършва също Hemus Air, а чартърни – Air Via Bulgaria, BH Air, Bulgarian Air Charter.

https://money.bg

Предишна статия

Вестник “Стършел” навърши 70 години!

Следваща статия

ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ – ИДЕЙНА ПРОГРАМА!/част 2/

Други интересни