1000 лева глоба, ако заспиш на плажа?

Автор: Няма коментари Сподели:

Депутатите са на път да приемат промени, с които слагат край и на свободното опъване на палатки и паркирането на по-малко от 100 м от морето.

„Този текст е спорен, защото е неясен. Неясното е как ще се прилага, защото така както е приложен може да бъде тълкуван доста широко. А именно всеки, който спре колата си да бъде глобен и всеки, който е застанал за малко по-дълго време на плажа също да бъде санкциониран. В този смисъл той е безумен от законова гледна точка. От друга страна, всяка една такава глоба ще може да бъде атакувана в съда и най-вероятно да падне”, заяви пред Нова телевизия Андрей Ковачев от Сдружението за дива природа „Балкани”.

„Ако парламентът приеме по този начин закона, това ще бъде скандално. Оттук нататък ще трябва между първо и второ четене доста да се поработи и самата концепция за пълна забрана да се преосмисли от комисията. Трябва да се дискутира това ли е начинът”, коментира още Ковачев. 

„Този закон е пример за икономически интереси”, на мнение е икономистът Владимир Каролев. 

Трябва да има наредба, където да става ясно, че ако заспиш на плажа, няма да те глобят. Но да стане и ясно, че ако заспиш на плажа с палатка, ще те глобят”, уточни той.

Бургаският депутат Костадин Марков ще настоява за редакция на готвените промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Това коментира народният представител пред Gramofona.com.

Вчера регионалната комисия към парламента прие на второ четене поправки, които забраняват спането на плажа, къмпингуването и паркирането на 100 метра от брега на морето.

„Има подобен текст. Идеята беше да се забрани със Закона дивото къмпингуване, което създава проблеми. Текстът обаче не е добре прецизиран и се нуждае от редакция”, призна Марков.

Според него ще бъдат направени поправки на поправките в Закона, за да не се стига до недоразумения и конфузни ситуации. С така одобрените от комисията промени, глоба грози не само дивият къмпингар, но и всеки летовник, който е задрямал под чадъра на плажа. 

http://fakti.bg/bulgaria

Предишна статия

Най-мощните четирицилиндрови автомобили.

Следваща статия

Валежите спират от запад.

Други интересни