Всъдеходът “Шерп” стана световна сензация!

Автор: Няма коментари Сподели:


                                                                          https://www.youtube.com

Снего – блатоходът “Шерп”, разработен от изобретателя от Санкт-Петербург Алексей Гарагашян, за който БЛИЦ вече съобщи, удиви западните медии, а в интернет го нарекоха идеално транспортно средство за апокалипсис.

Инженерите са се опитали да преобърнат машината, вкарвайки я в планината, и за потънат в блато, преминавайки през тундрата, но всъдеходът с лекога преодолял всички препятствия. 

Главната особеност на всъдехода е в това, че той не потъва. Държи се над водата благодарение на уникални колеса с диаметър 1,6 метра. Обемът на всяка гума е 800 литра, която изпомпва отпадните газове и налягането лесно може да се променя, а специален протестор позволява да се плава във водата със скорост 6 км/ч.

На тверда повърхност всъдеходът достига до 50 км/час. Благодарение на въздушното окачване ходът е удивително плавен даже когато под колелата има камъни и трупи. 

“Направихме всъдехода специално за да обезпечим неговата максимална проходимост и се получи. Смятам, че именно по проходимост той е най-добър”, казва пред тв канала “Звезда” изобретателят на всъдехода Алексей Гарагашян.

“Шерп” е прототип на серийни модели, които се отличават само с прецизна модерна кабина и по-удобни салони. Именно тези машини станаха световна сензация, когято най-популярното британско авиошоу призна руските всъдеходи за най-добрите на света.

Превод: БЛИЦ

http://www.blitz.bg

Предишна статия

София счупи 125-годишен рекорд!

Следваща статия

Какво искат гръцките фермери?

Други интересни