София счупи 125-годишен рекорд!

Автор: Няма коментари Сподели:

Рекордно високи температури за месец февруари. С днешните 22,2 градуса, София счупи температурен рекорд на над 125 години – откакто има измерване на температурата в столицата, съобщиха от НИМХ към БАН.

Предишният рекорд е бил през 1977 година, когато са отчетени 21,6 градуса. Това са необичайно високи температури за февруари и са по-типични за пролетта, а не за зимата.

В Плевен пък максималната температура достигна 26.5°, с което беше подобрен абсолютният рекод за България за месец февруари.

През следващото денонощие преносът на топли въздушни маси от юг-югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и районите разположени северно от планините и силен южен вятър.

Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, на места през деня намаляваща до предимно слънчево. В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°, в районите чувствителни на южен вятър и по-високи – до 27-28°, а по-ниски ще останат в западния участък на река Дунав.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

България

http://fakti.bg

Предишна статия

Задно разположен мотор и предно предаване!

Следваща статия

Всъдеходът “Шерп” стана световна сензация!

Други интересни