Какво искат гръцките фермери?

Автор: Няма коментари Сподели:

Когато гръцките фермери стачкуват, първи разбират българите. От години земеделците в южната съседка на България използват за натиск върху правителството блокирането на българо-гръцката граница, а по този начин и на единствената сухопътна връзка с ЕС.

От две седмици насам гръцките фермери отново протестират – този път заради плановете на правителството да увеличи данъците и осигуровките, които плащат. Ето защо тракторите им вече са по всички ключови пътища в страната – сред тях и този за българската граница при Кулата.

Снимка 219654

Източник: GettyImages

А от миналия петък, когато фермери от остров Крит дойдоха в Атина, земеделските машини са и по площадите на столицата. На различна възраст, протестиращите – предимно бащи и синове, са твърдо решени да протестират против законодателните промени. „Твърди сме ядосани, за да стоим вкъщи”, казва млад фермер.

Фермерите обясняват простичко, че им е нарушена мечтата да останат по селата и да обработват своята земя. „Целият Крит живее от земеделие”, казва 23-годишният Гиоргос. „Новите пенсионни и данъчни мерки трябва да се отнасят за всички професии, не само за фермерите”, коментира още той.

Снимка 219651

Източник: GettyImages

„Подготвят погребението ни. Няма как да позволим това”, казва друг млад фермер – 21-годишният Гиоргос. „Аз съм на 21 и съм фермер, но не виждам бъдеще в професията ми”, допълва той. „Не искам да захвърля целия труд на баща ми и дядо ми”, казва още той.

Трети млад фермер, завършил електроинженерство, обяснява: „Ако минат промените, ние сме свършени” и допълва „мисля, че правителството ще помисли логично и ще изтегли предложенията си”.

https://money.bg

Предишна статия

Всъдеходът “Шерп” стана световна сензация!

Следваща статия

Ще подам оставка, когато си свърша работата!

Други интересни